Sigurno vam se dogodilo barem jednom da ste u svojoj čaši pronašli mrtvu vinsku mušicu. Naravno, mrtva bude jer se ubrzo utopi u sadržaju čaše, nebitno je li to voda, vino, sok ili neki drugi napitak.
Sigurno ste se zapitali koliki je njen utjecaj na vaše piće i je li uopće sigurno popiti sadržaj u kojem je plivala muha.
Najčešće se većina ljudi odluči za proljevanje sadržaja, dok znanstvenici tvrde kako to nije potrebno ako se radi o vinu ili drugim pićima koja sadrže alkohol.
Istraživanja su pokazala kako muhe mogu biti prenosnici E.coli, salmonele, listerie i mnogih drugih bakterija, ali bakterije ne mogu preživjeti ili ostati neoštećene u piću koje sadrži alkohol.
Alkohol ih čini bezopasnima za naš organizam, pogotovo kad znate da nakon njega prolaze još i želučanu kiselinu, a potom i cijeli naš imunološki sustav.
Upravo iz tog razloga znanstvenici zaključuju kako nije potrebno prolijevati čašu vina, već poručuju da mušicu samo uklonite i nastavite uživati u vinu, a ako ste avanturistički nastrojeni možete je popiti bez straha o posljedicama.
Vinska mušica neće utjecati na okus, a sve što će donijeti u vaš organizam je malu dozu proteina.