Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Sport

Ivica Tucak s velikim poštovanjem govori o Japanu: ‘Oni nisu egzotična reprezentacija’

Sutra na rasporedu rasplet prvoga kruga

Foto: Screenshot

Iza hrvatske vaterpolske reprezentacije dva su kola 19. Svjetskog prvenstva koje se ovih dana održava u četiri mađarska grada. Remi s olimpijskim finalistima Grcima i pobjeda od četiri gola razlike nad Nijemcima donijeli su nam plasman u drugi krug SP-a, no pitanje je hoće li “Barakude” proći izravno u četvrtfinale ili će svoj put prema toj fazi trebati tražiti kroz doigravanje. Čini se da je izglednija druga opcija budući da je Grčka jučer razbila Japance s 18:7, a za osiguravanjem prvog mjesta, izabranici Ivice Tucka sutra će morati ostvariti još veću gol-razliku nad Japanom. Teško je ostvarivo, no nije nemoguće…

Ako branitelji brončane medalje s posljednjeg SP-a uspiju kroz čitavu utakmicu s Japanom pokazati igru kao jučer s Njemačkom u prvom poluvremenu, onda bismo čak mogli i dosanjati prvo mjesto te nešto duži odmor između prvoga i drugoga kruga. Izbornik Tucak danas je u razgovoru za HRT prokomentirao sutrašnjeg protivnika dajući do znanja kako ga iznimno cijeni i poštuje:

Nama prvenstveno treba pobjeda, to sam jasno igračima rekao. Znam da većini ljudi koji ne prate detaljno vaterpolo, da im Japan djeluje kao neka egzotična reprezentacija, a to, vjerujte, sigurno nije. Japan je jedna izuzetno jaka reprezentacija, plivački su fenomenalni, čvrsti u kontaktu, čak bih rekao previše agresivni, igraju na granici dopuštenog i morat ćemo dati maksimum svojih i fizičkih i mentalnih sposobnosti da tu utakmicu prvenstveno pobijedimo, a onda ćemo razmišljati o toj gol-razlici.

Dojam je da pitanje pobjednika sutra ne bi smjelo doći u obzir, budući da Japanci nisu toliko jaki kakvima ih prikazuje Ivica Tucak. Nadajmo se samo da izbornik ne nastoji stvoriti temelj za pravdanje u slučaju sutrašnjeg šokantnog poraza. Samopouzdanje je najvažnije, a +12 je ostvarivo…

  1. Grčka 2 1 1 0 26:15 3
  2. Hrvatska 2 1 1 0 21:17 3
  3. Japan 2 1 0 1 19:29 2
  4. Njemačka 2 0 0 2 20:25 0
Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vas zanimati

Sport

Pobjeda bi bila velika 'kao kuća' i strahovita motivacija uoči susret protiv Villarreala. Želite li znati gdje gledati 'Vječni derbi'?