DalmacijaPortal.hrDalmacijaPortal.hr
  • Početna
  • Magazin
  • Zdravlje
  • Hrana
  • Putovanja
Obavijesti Prikaži više
Font ResizerAa
DalmacijaPortal.hrDalmacijaPortal.hr
Font ResizerAa
  • Početna
  • Magazin
  • Zdravlje
  • Hrana
  • Putovanja

Popularno

Gdje planinariti u Dalmaciji? Donosimo 7 najboljih staza

Gdje planinariti u Dalmaciji? Donosimo 7 najboljih staza

9 minuta čitanja
Kako pripremiti dalmatinsku peku? Evo 7 korisnih savjeta

Kako pripremiti dalmatinsku peku? Evo 7 korisnih savjeta

8 minuta čitanja
Koja dalmatinska vina probati? Donosimo 7 najboljih etiketa

Koja dalmatinska vina probati? Donosimo 7 najboljih etiketa

8 minuta čitanja

Pratite nas na Fejsu

18kFollowersLike
Copyright 2024 © Filip Media d.o.o. Sva prava pridržana.
Hrana i piće

Najbolji načini za čuvanje češnjaka

M. J.
Ažurirano: 25 ožujka, 2024 10:56 pm
Autor: M. J.
Podijeli
Foto: vasezdravlje.com
Podijeli

Pravilno skladišten češnjak onaj je koji ima svježi, oštar okus, a kao jedna od najkorištenijih namirnica u kuhinji važno je znati kako ga pravilno očuvati da traje što duže.

Veće količine češnjaka potrebno je čuvati u zamrzivaču

Postoji više načina kako veće količine češnjaka pravilno čuvati u zamrzivaču. Glavicu češnjaka začinjenu soli, paprom i maslinovim uljem možete staviti peći 50 do 60 minuta u zagrijanu pećnicu na 200°C. Ohlađeni češnjak istisnite iz ovojnice te ga zamrznite, prenosi N1. Ujedno, može se sitno narezati ili naribati, preliti uljem, staviti u posudice za led i zamrznuti.

Oguljen češnjak čuvati u hladnjaku

Hladnjak je najbolja opcija za čuvanje oguljenog, narezanog ili mljevenog češnjaka. Višak narezanog češnjaka potrebno je spremiti u hermetički zatvorenu posudu u hladnjak i potrošiti u roku 2 do 3 dana.

Dehidriranje češnjaka

Svježi češnjak se može dehidrirati u pećnici tako da ga se oguljenog suši dva sata na temperaturi od 60°C, a potom na 50-55 °C dok ne postane hrskav. Osušeni češnjak idealan je dodatak jelima s piletinom ili rižom.

Oznakečešnjakdalmacija portalkuhinjaMagazin
Podijeli ovaj članak
Facebook Twitter Kopiraj poveznicu Isprintaj

Pogledajte i ovo

Hrana i piće

Zanimljivosti o bananama koje možda niste znali

1 minuta čitanja
Kako jesti avokado: 8 načina za doručak, ručak i večeru
Hrana i piće

Kako jesti avokado: 8 načina za doručak, ručak i večeru

25 minuta čitanja
Trebaju vam recepti za papaline? Evo 5 najukusnijih
Hrana i piće

Trebaju vam recepti za papaline? Evo 5 najukusnijih

20 minuta čitanja
Hrana i piće

Evo što omiljeni okus sladoleda otkriva o vama

1 minuta čitanja
Hrana i piće

Evo za koju hranu nikada ne biste rekli da je puna šećera

1 minuta čitanja
Zobeno mlijeko
Hrana i piće

Zobeno mlijeko kao zdrava alternativa kravljem mlijeku?

8 minuta čitanja
DalmacijaPortal.hrDalmacijaPortal.hr
Pratite nas
Copyright 2024 © Sva prava pridržana.
  • Uvjeti korištenja
  • Pravila privatnosti
  • Kontakt
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?