Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Splitsko-dalmatinska

Vila Dalmacija nije se smjela koristiti? ‘Zakon ne poznaje mogućnost dodjele prostora bez ikakve naknade’

Gradski ugovori s HVIDR-om i BATT-om

Foto: Screenshot

Na pomolu je mini-afera u Splitu koja seže još iz razdoblja vladavine bivšega splitskoga gradonačelnika, Andra Krstulovića Opare. Naime, u srpnju 2019. godine Krstulović Opara potpisao je ugovor o korištenju objekta Barake u kompleksu vile Dalmacije s HVIDR-om (Ronilačko-ekološki klub), i to u trajanju od godinu dana. Godinu i dva mjeseca kasnije potpisan je i ugovor o dodjeli objekata Staklenika, Ekonomije i Plažnog objekta u istoj vili BATT-u (Udruga veterana specijalne policije), također na godinu dana.

Problem je taj što su ugovori potpisani bez ikakve naknade ili najamnine. Davor Matijević, gradski vijećnik SDP-a, zatražio je od sadašnjega splitskoga gradonačelnika, Ivice Puljka, hitno očitovanje u vezi tog problema:

Zakon ne poznaje mogućnost dodjele prostora bez ikakve naknade, i to na godinu dana, tako da ovi ugovori nemaju nikakav pravni temelj.

Navodno su navedeni prostori bili korišteni i nakon isteka ugovora:

Po isteku ugovora udruge su nastavile koristiti prostorije bespravno, o čemu su obaviješteni pisanim putem gradonačelnik Puljak te njegov zamjenik Bojan Ivošević.

U međuvremenu su članovi BATT-a srušili povijesni staklenik te su izgradili betonski zid na tome mjestu, a za to nisu dobili suglasnost konzervatora.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vas zanimati

Splitsko-dalmatinska

Hrvatska je s 4:1 pobijedila Kanadu te je zasjela na prvo mjesto u skupini.

Splitsko-dalmatinska

Hajduk je prije planiranog roka završio 'bili vikend'. Iz kluba su naveli kako je sve - rasprodano!

Dubrovačko-neretvanska

Ante Delija postao je prvak u PFL-u. Pobjedom protiv Brazilca, Matheusa Scheffela, uspio je doći do pojasa, ali i milijun dolara koliko iznosi prva...

Splitsko-dalmatinska

Hrvatska je remijem otvorila svjetsko prvenstvo u Kataru. Odigrali su 0:0 protiv Maroka.