DalmacijaPortal.hrDalmacijaPortal.hr
  • Početna
  • Magazin
  • Zdravlje
  • Hrana
  • Putovanja
Obavijesti Prikaži više
Font ResizerAa
DalmacijaPortal.hrDalmacijaPortal.hr
Font ResizerAa
  • Početna
  • Magazin
  • Zdravlje
  • Hrana
  • Putovanja

Popularno

Koja dalmatinska vina probati? Donosimo 7 najboljih etiketa

Koja dalmatinska vina probati? Donosimo 7 najboljih etiketa

8 minuta čitanja
Koji su najljepši zalasci sunca u Dalmaciji? Evo 7 lokacija

Koji su najljepši zalasci sunca u Dalmaciji? Evo 7 lokacija

8 minuta čitanja
Gdje poslušati klapu uživo? Donosimo 7 lokacija u Dalmaciji

Gdje poslušati klapu uživo? Donosimo 7 lokacija u Dalmaciji

8 minuta čitanja

Pratite nas na Fejsu

18kFollowersLike
Copyright 2024 © Filip Media d.o.o. Sva prava pridržana.
Hrana i piće

3 razloga zbog kojih je rajčica kraljica svakog obroka

M. J.
Ažurirano: 25 ožujka, 2024 10:51 pm
Autor: M. J.
Podijeli
Foto: Pixabay
Podijeli

Rajčica je veoma zdravo voće koje se kroz cijelu godinu može nalaziti na našim stolovima. Od svježe izrezane kao prilog ili kao sastojak salate, preko umaka za razne vrste tjestenina, pa sve do smoothie sokova i koktela, upotreba rajčice je raznovrsna.

Ovaj zahvalni plod sa svakim novim istraživanjem dokazuje koliko je koristan ljudskom organizmu, a mi vam donosimo tri razloga zašto bi ste je trebali uvrsititi u prehranu.

Prepuna je antioksidansima

Rajčica sadrži obilje biljnih spojeva koje se u prirodi nalaze u voću i povrću, a puni su antioksidansima koji čiste naše tijelo. Jedan od njih je likopen, koji ujedno rajčici daje crvenu boju, a najviše antioksidansa se nalazi upravo u kori, odnosno koži rajčice. Karotenoid je također jedan od spojeva koji se nalazi u rajčici, a štiti našu kožu od sunca i štetnih UV zračenja.

Rane i ožiljci zarastaju brže

Rajčice su prepune vitamina C koji stimulira kolagen iz ljudske kože, pa vaše posjekotine i rane brže zarastaju, EatThis.

Lakša razgradnja željeza

Osim što sadržava kalij u sebi, rajčica pomaže i kod razgradnje ostalih željeza, odnosno pomaže organizmu da brže apsorbira željeza koja unesemo kroz druge oblike hrane. Na taj način kisik dolazi brže do mišića i organa kroz cijelo tijelo.

OznakehranaMagazinzdravlje
Podijeli ovaj članak
Facebook Twitter Kopiraj poveznicu Isprintaj

Pogledajte i ovo

otok Murter kod Šibenika
Hrana i piće

5 gastro mjesta na Murteru koja morate posjetiti

13 minuta čitanja
Hrana i piće

Evo koje namirnice prirodno izbjeljuju zube

1 minuta čitanja
Kako uživati u morskoj hrani? Evo kojih 7 jela moraš probati
Hrana i piće

Kako uživati u morskoj hrani? Evo kojih 7 jela moraš probati

10 minuta čitanja
Hrana i piće

Najbolji načini za čuvanje češnjaka

1 minuta čitanja
Kuhinjska čarolija: Pretvorite klasični Alfredo u zdravu deliciju
Hrana i piće

Kuhinjska čarolija: Pretvorite klasični Alfredo u zdravu deliciju

5 minuta čitanja
Kako pripremiti dalmatinsku peku? Evo 7 korisnih savjeta
Hrana i piće

Kako pripremiti dalmatinsku peku? Evo 7 korisnih savjeta

8 minuta čitanja
DalmacijaPortal.hrDalmacijaPortal.hr
Pratite nas
Copyright 2024 © Sva prava pridržana.
  • Uvjeti korištenja
  • Pravila privatnosti
  • Kontakt
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?