Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Njuz

Prvi podmorski tunel u Hrvatskoj: Koštat će skoro 400 milijuna kuna

Nakon sedam godina

Foto: Pixabay

Čini se da će Hrvatska dobiti svoj prvi podmorski tunel! Nakon sedam godina zavrzlama, projekt podmorskog tunela Šolta – Brač dobio je konkretniji status u Prostornom planu Splitsko-dalmatinske županije. Prema spomenutom planu, sa šoltanske strane ulaz bi bio na području Livke, a s bračke na punti Milna. Prema prvim informacijama, projekt će koštati oko 50 milijuna eura, odnosno, gotovo 400 milijuna kuna.

Načelnik Općine Šolta, Nikola Cecić Karuzić, izjavio je:

Inicijativa za promjenu došla je od nas. Interes Šolte je što bi povezivanjem s velikim otokom dobili najkraći pristup bračkom aerodromu i tako se povezali s cijelim svijetom. Ljeti bismo imali trajektne linije cijeli dan, sada ih tijekom sezone imamo šest, a zimi četiri, dok Brač ima najmanje dvostruko više.

Financije bi se gotovo u potpunosti financirale sredstvima Europske unije. Bruxelles bi trebao doprinijeti s 85, 90 posto od ukupnog troška.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vas zanimati

Sport

Hrvatska u-21 reprezentacija slavila je u Puli protiv Danske s rezultatom od 2-1.

Sport

Hrvatska je na Maksimiru savladala reprezentaciju Danske s rezultatom 2:1. Na taj način preuzeli su vrh skupine.

Dubrovačko-neretvanska

Američka medijska kuća Bloomberg u svoj je pregled svjetskih država koje prednjače u programima za privlačenje digitalnih nomada uključila i Hrvatsku. Objava portala Bloomberg...

Splitsko-dalmatinska

Na brzinu oformljena reprezentacija Hrvatske odigrala je prijateljski ogled protiv Katara. Naime, domaćin Svjetskog prvenstva, Katar, ostao je bez protivnika, a HNS je izišao...