Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Turizam

Početničke greške koje većina turista radi

Bez obzira gdje putovali, velik broj turista je iskusio neke početničke greške u svojoj organizaciji za put na odmor ili na samom odmoru. Žele da sve bude savršeno na njihovom odmoru da ponekad zaborave neke ključne detalje ili pak žele previše toga. Napomenimo da ovo nema nikakve veze s lokacijom na koju će netko ići jer smo mišljenja da se gotovo svugdje kvalitetnom pripremom može imati odličan odmor, a lokaciju možete izabrati po raznim parametrima koji vam najviše odgovaraju. Ti parametri vam nude širok izbor gdje odlučujete želite li na more ili ne, gužve ili izoliranost, hoćete li poslušati želje svojih suputnika, a ako ste toliko spontani, možete se prepustiti i višoj sili i dopustiti vašem horoskopu da odabere lokaciju za vas. Nakon uspješno odabrane lokacije, poprilično je važno da obratite pozornost na neke od početničkih grešaka koje možete učiniti.

Pokušaji da bukirate sve

Ovo se dešava velikom broju turista koji prvi ili drugi put odlaze na odmor. Žele bukirati svaki dio svojeg puta pa su odredili gdje će odsjesti, što i kada će jesti, koje aktivnosti će isprobati i što će razgledati. U praksi zvuči dobro, ali kada krenete ispunjavati svoj raspored shvatit ćete da vam nije ostalo prostora za fleksibilnost. Putovanja su nepredvidiva pa stoga unaprijed bukirajte samo esencijalne stvari i aktivnosti.

Pakiranje previše stvari

Jedna od češćih početničkih grešaka kod putovanja je pakiranje previše stvari. Pod time se prvenstveno misli na odjeću od koje veći dio vjerojatno nećete niti nositi. Definitivno nije potrebno strpati cijeli ormar u svoj kovčeg, niti sa sobom nositi svu obuću koju posjedujete.

Podcjenjivanje troškova putovanja

Prije odlaska na put, imajte na umu da će sve koštati više nego što mislite. Uvijek vam se možete desiti da pronađete aktivnost ili mjesto za izlazak za koje niste znali niti da postoje i poželjet ćete ih posjetiti, ali ostat ćete kratki s budžetom. Ideja iza nošenja više novca sa sobom je jasna: ako ste uspješno isplanirali put, višak novca neće pobjeći nigdje, a ako je sve skuplje nego što ste planirali onda ste se odlično pripremili.

Ne isprobavanje nove hrane i pića

Većina turista će na svom odmoru nastaviti jesti hranu koju obično jede i doma. Pizza, hamburger ili tjestenina vam je ionako dostupna svaki dan, zašto ne bi onda isprobali neke od tradicionalnih specijaliteta mjesta u koje ste došli. Garantiramo vam da gdje god došli, postoji neko odlično jelo koje još niste isprobali, a trebali bi.

Pokušaji da vidite sve

Razumljivo je da ako ste negdje došli prvi puta, želite vidjeti što je moguće više toga, ali pokušati vidjeti sve na jednom odmoru je jednostavno nemoguće. Uz to, može biti poprilično kontraproduktivno budući da ste na odmoru, a na kraju ćete se još više umoriti. Odaberite neka najzanimljivija mjesta, a preostale lokacije žrtvujte za neki drugi put.

Prevelik hype

Sigurno vam se desilo bezbroj puta da ste od nečega očekivali previše, a kada ste se s time upoznali, shvatili ste da je sve bio samo obični, pretjerani hype. Nikad nemojte imati neka nerealna očekivanja od svog puta već mu pristupite ležerno, a svaku odličnu stvar koja vam se desi ili je upoznate dočekajte kao dodatni bonus i neočekivano odlično iskustvo.

Izvor fotografije:

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vas zanimati

Dubrovačko-neretvanska

Dubrovnik kao naslovna priča u ovotjednoj emisiji ”The Travel Detective”, jedne od najuspješnijih američkih turističkih emisija PBS televizije, autora Petera Greenberga, još je jedna...

Zanimljivosti

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković u pratnji ravnateljice Javne ustanove Rezervata Lokrum Nikoline Grković te predsjednice Upravnog vijeća JU Zrinke Raguž ususret novoj sezoni,...

Zanimljivosti

Zobeno mlijeko posljednjih je godina postalo jedno od najpopularnijih alternativa kravljem mlijeku, a idealno je za vegane i vegetarijance. Osim toga, ono je ukusno...

Turizam

Predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“ Dijana Katica rekla je kako je pandemija bila prilika za razvoj ruralnog turizma, koju su...