DalmacijaPortal.hrDalmacijaPortal.hr
  • Početna
  • Magazin
  • Zdravlje
  • Hrana
  • Putovanja
Obavijesti Prikaži više
Font ResizerAa
DalmacijaPortal.hrDalmacijaPortal.hr
Font ResizerAa
  • Početna
  • Magazin
  • Zdravlje
  • Hrana
  • Putovanja

Popularno

Kako kombinirati vino i hranu? Donosimo 7 pravila

Kako kombinirati vino i hranu? Donosimo 7 pravila

8 minuta čitanja
Kako hodanje po prirodi utječe na zdravlje? Evo 7 koristi

Kako hodanje po prirodi utječe na zdravlje? Evo 7 koristi

8 minuta čitanja
Kako prepoznati dalmatinski mentalitet? Evo 7 osobina

Kako prepoznati dalmatinski mentalitet? Evo 7 osobina

8 minuta čitanja

Pratite nas na Fejsu

18kFollowersLike
Copyright 2024 © Filip Media d.o.o. Sva prava pridržana.
Hrana i piće

Nakon što pročitate ovih 5 razloga više nećete bacati ljuske od jaja

M. J.
Ažurirano: 25 ožujka, 2024 10:32 pm
Autor: M. J.
Podijeli
Foto: Pixabay
Podijeli

Ljuske od jaja vrlo su zdrave jer sadrže 90 posto kalcija te ne postoji niti jedna druga namirnica koja sadrži toliko kalcija u sebi. Stoga, razmislite sljedeći put kad ih poželite baciti, možete li ih puno korisnije iskoristiti. Donosimo Vam 5 praktičnih i korisnih savjeta kako iskoristiti preostale ljuske.

Sažetak sakrij
1. Dobra su zaštita od nametnika
2. Dodajte ih u kompost
3. Pomažu u njezi kože
4. Nahranite zemlju
5. Smanjite gorčinu kave

1. Dobra su zaštita od nametnika

Imate li problema s puževima, crvima i ostalim nametnicima koji napadaju cvijeće i druge biljke u vrtu? Smrvite nekoliko ljuski jaja i rasporedite ih po zemlji oko Vaše biljke. Nametnici ne vole ljuske što će ih odbiti od biljaka.

2. Dodajte ih u kompost

Ljuske se vrlo brzo kompostiraju te će Vašem kompostu dodati i mnogo kalcija.

3. Pomažu u njezi kože

U posudi pomiješajte komadiće ljuski sa jabučnim octom. Ljuske će se otopiti kroz dva dana, a jabučni ocat učinkovito djeluje na mrlje na koži dok ljuske jaja obogaćuju otopinu kalcijem. Oprezno otopinu nanesite na lice i ubrzo ćete vidjeti promjene, prenosi Tips and tricks.

4. Nahranite zemlju

S obzirom da je već dobro poznato koliko ljuske jaja obiluju kalcijem, dodajte ih smrvljene u zemlju što će joj pružiti mnogo hranjivih tvari.

5. Smanjite gorčinu kave

Dodajte zdrobljene ljuske jaja u svoj mlinac za kavu i kava više neće biti gorka.

Oznakedalmacija portaljajaljuskeMagazinsavjetizdravlje
Podijeli ovaj članak
Facebook Twitter Kopiraj poveznicu Isprintaj

Pogledajte i ovo

Štrudle: 6 recepata za najslađe bisere za cijelu obitelj
Hrana i piće

Štrudle: 6 recepata za najslađe bisere za cijelu obitelj

15 minuta čitanja
Hrana i piće

Evo za koju hranu nikada ne biste rekli da je puna šećera

1 minuta čitanja
Hrana i piće

Evo što omiljeni okus sladoleda otkriva o vama

1 minuta čitanja
8 razloga zašto treba jesti dinju što češće
Hrana i piće

8 razloga zašto treba jesti dinju što češće

10 minuta čitanja
na slici je gradić Primošten
Hrana i piće

Primošten kroz jela: 4 tradicionalna recepta za otkriti

11 minuta čitanja
Palačinke od banane: 8 najboljih varijacija
Hrana i piće

Palačinke od banane: 8 najboljih varijacija

19 minuta čitanja
DalmacijaPortal.hrDalmacijaPortal.hr
Pratite nas
Copyright 2024 © Sva prava pridržana.
  • Uvjeti korištenja
  • Pravila privatnosti
  • Kontakt
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?