DalmacijaPortal.hrDalmacijaPortal.hr
  • Početna
  • Magazin
  • Zdravlje
  • Hrana
  • Putovanja
Obavijesti Prikaži više
Font ResizerAa
DalmacijaPortal.hrDalmacijaPortal.hr
Font ResizerAa
  • Početna
  • Magazin
  • Zdravlje
  • Hrana
  • Putovanja

Popularno

najbolja casina u Hrvatskoj

Testirali smo: Koji hrvatski online casino odabrati?

29 minuta čitanja
Kako smanjiti sol u prehrani? Evo 11 ukusnih alternativa

Kako smanjiti sol u prehrani? Evo 11 ukusnih alternativa

7 minuta čitanja
Kako otrčati prvu utrku? Donosimo 5 savjeta za početnike

Kako otrčati prvu utrku? Donosimo 5 savjeta za početnike

5 minuta čitanja

Pratite nas na Fejsu

18kFollowersLike
Copyright 2024 © Filip Media d.o.o. Sva prava pridržana.
Hrana i piće

Najbolji načini za čuvanje češnjaka

M. J.
Ažurirano: 25 ožujka, 2024 10:56 pm
Autor: M. J.
Podijeli
Foto: vasezdravlje.com
Podijeli

Pravilno skladišten češnjak onaj je koji ima svježi, oštar okus, a kao jedna od najkorištenijih namirnica u kuhinji važno je znati kako ga pravilno očuvati da traje što duže.

Veće količine češnjaka potrebno je čuvati u zamrzivaču

Postoji više načina kako veće količine češnjaka pravilno čuvati u zamrzivaču. Glavicu češnjaka začinjenu soli, paprom i maslinovim uljem možete staviti peći 50 do 60 minuta u zagrijanu pećnicu na 200°C. Ohlađeni češnjak istisnite iz ovojnice te ga zamrznite, prenosi N1. Ujedno, može se sitno narezati ili naribati, preliti uljem, staviti u posudice za led i zamrznuti.

Oguljen češnjak čuvati u hladnjaku

Hladnjak je najbolja opcija za čuvanje oguljenog, narezanog ili mljevenog češnjaka. Višak narezanog češnjaka potrebno je spremiti u hermetički zatvorenu posudu u hladnjak i potrošiti u roku 2 do 3 dana.

Dehidriranje češnjaka

Svježi češnjak se može dehidrirati u pećnici tako da ga se oguljenog suši dva sata na temperaturi od 60°C, a potom na 50-55 °C dok ne postane hrskav. Osušeni češnjak idealan je dodatak jelima s piletinom ili rižom.

Oznakečešnjakdalmacija portalkuhinjaMagazin
Podijeli ovaj članak
Facebook Twitter Kopiraj poveznicu Isprintaj

Pogledajte i ovo

Dalmatinska jela: Kako pripremiti ovih 8 top recepata?
Hrana i piće

Dalmatinska jela: Kako pripremiti ovih 8 top recepata?

32 minuta čitanja
Hrana i pićeZdravlje

Nutricionistica otkriva: 3 najgore vrste hrane i pića za nadutost i rak

1 minuta čitanja
na slici je gradić Primošten
Hrana i piće

Primošten kroz jela: 4 tradicionalna recepta za otkriti

11 minuta čitanja
Hrana i piće

Je li zeleni čaj doista dobar za zdravlje i mršavljenje?

1 minuta čitanja
Kako sušiti smokve? 8 trikova za brže i učinkovitije sušenje
Hrana i piće

Kako sušiti smokve? 8 trikova za brže i učinkovitije sušenje

20 minuta čitanja
Što je gluten i 10 mitova koje često čujemo
Hrana i pićeZdravlje

Što je gluten i 10 mitova koje često čujemo

39 minuta čitanja
DalmacijaPortal.hrDalmacijaPortal.hr
Pratite nas
Copyright 2024 © Sva prava pridržana.
  • Uvjeti korištenja
  • Pravila privatnosti
  • Kontakt
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?