Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Sport

Možemo li poker smatrati sportom?

Poker je prije svega mnogima vrlo draga igra. Ona zahtijeva puno vještine i sposobnosti samih igrača da dođu do pobjede što je već u samom startu razlikuje od igara na sreću kakve su loto, bingo ili druge igre u kojima igrač ne odlučuje sam o svojoj sudbini. Ona sadrži i veliku dozu kompetitivnosti, a najbolji igrači na svijetu provode sate i sate “trenirajući” kako bi usavršili svoju vještinu. To je jedna od glavnih poveznica između pokera i sporta pa su mnogi zato odlučili i okarakterizirati poker sportom. Upravo ćemo zato i mi razmotriti koje sve karakteristike i značajke poker zapravo čine sportom.

Vječna dilema

Čini se kako rasprava o tome je li poker sport traje već dugi niz godina, a isto tako se ne nazire njezin kraj. Iako je IMSA (Međunarodna organizacija za misaone sportove) poker i službeno proglasila misaonim sportom, kao primjerice i šah, velik broj ljubitelja tradicionalnih sportova s time se ne slaže. Najveća platforma na kojoj se vode “ratovi” ljubitelja pokera i onih koji to nisu definitivno je Internet i različiti forumi na kojima se vode žestoke rasprave u kojima svatko brani svoje stavove. Obje strane imaju neke dobre argumente, ali nitko ne može oduzeti tu činjenicu da se poker službeno smatra sportom.

Igrači pokera žive zdravo kao i sportaši

Iako će mnogi posumnjati u ovo, istina je. Da bi igrači pokera bili na vrhuncu svoje igre, moraju biti u formi i zdravi. Naravno, oni definitivno ne izgledaju kao primjerice nogometaši ili košarkaši, ali suprotno stereotipima, velika većina profesionalnih igrača pokera pokušava živjeti zdravo. Bez tjelesne spremnosti i zdravlja, igrači pokera ne bi mogli satima u komadu strateški razmišljati i postali bi žrtve umora i rastresenosti. Intelektualno razmišljanje uglavnom se temelji na pristojnom i zdravom načinu života. Ponekad se teško riješiti stereotipa koji na jedan netočan način prikazuju ljubitelje pokera, ali lako je saznati pravu istinu.

Kompetitivnost

Kao i u velikom broju tradicionalnih sportova, na godišnjoj bazi postoji puno poker turnira s bogatim nagradama. Jedna od glavnih karakteristika sporta je sama kompetitivnost i želja za pobjedom. Jasno je da će ekipa ili igrač koji uloži najviše truda u svoj trening i pripremu na koncu odnijeti i pobjedu, a poker je u tome identičan bilo kojem drugom sportu. On se može učiti i vještina se može usavršavati na razne načine, kao što su igranje uživo, igranje online ili čitanje raznih savjeta vodiča za online poker Hrvatska. Po tome se može vidjeti i razlika između pokera i igara na sreću jer u pokeru često oni najbolji igrači znaju odnijeti pobjedu među tisućama drugih igrača što jednostavno ne bi bilo moguće kada bi sreća bila ključni faktor.

Poker i Olimpijske igre?

Poker je 2005. godine čak bio u razgovorima i kao potencijalna nova disciplina na Olimpijskim igrama 2012. godine u Londonu. Naime, mnogi su britanski promotori pokera krenuli s kampanjom uvrštavanja pokera na Igre čiji je početak bio isplaniran za sedam godina, a vođeni su argumentom da je poker “jedan od najpopularnijih sportova na svijetu”. I zaista, u tom trenutku poker to doista i jest bio jer je, možemo slobodno reći, u tom vremenskom periodu uživao najveću dozu popularnosti. Ipak, poker nije postao olimpijska disciplina, no nitko ne garantira da to možda neće jednom postati.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Zanimljivosti

Prethodnih dana na društvenim mrežama se proširila vijest da ako se javite na ovaj broj, vrlo je vjerojatno da ćete ostati bez novca. Brojni...

Događanja

Pogoditi dobitne brojeve lutrije san je svakog igrača Eurojackpota. Budući da se lutrija u potpunosti temelji na sreći, nije tako lako napraviti pravi izbor....

Njuz

Ryanair, najveća europska zrakoplovna kompanija, 01. srpnja je proslavila ponovno otvaranje baze u Zadru. S dva bazna zrakoplova, 78 tjednih letova prema 37 odredišta,...

Intervju

Napravili smo veliki intervju s legendom hrvatske košarkaške reprezentacije, Rokom Lenijem Ukićem