Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Događanja

Motovun Film Festival stiže u Zadar! Pogledajte što je na programu ljetne pozornice Kino Zone

Na ljetnoj pozornici Kino Zone u Zadru večeras imamo priliku vidjeti dvije projekcije koje će se odviti u suradnji s Motovun Film Festivalom. Radi se o islandskom dugometražnom filmu „Prekrasni stvorovi“ i novozelandskom kratkometražnom filmu „Datsun“.

Islandsku dramu „Prekrasni stvorovi“ potpisuje Guðmundur Arnar Guðmundsson, redatelj i scenarist koji je u Motovunu debitirao još 2017. godine s filmom „Heartstone“. Osim nagrada u Cannesu, Veneciji i Berlinu, nominiran je i za Europsku filmsku nagradu.

S druge strane, kratkometražni film „Datsun“ režirao je Mark Albiston. Ovaj nagrađivani redatelj dobio je brojne pohvale u Cannesu za svoje kratke filmove „Run“ i „TheSixDollarFifty Man“. Osim kratkometražnih filmova, Albiston se istaknuo i dugometražnim filmon „Shopping“ koji je osvojio nagradu u Berlinu.

Filmovi su na programu u nedjelju 31. srpnja od 21 sat. Ulaznice po cijeni od 25 kn se mogu kupiti od 20 sati na lokaciji prikazivanja (Poljana Branka Stojakovića) ili rezervacijom putem maila ili u inbox Kino Zone.

Program Kino Zone koji se odvija u suradnji s Kazalištem lutaka Zadar, sufinanciran je sredstvima Grada Zadra, Turističke zajednice grada Zadra i Hrvatskog audiovizualnog centra.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vas zanimati