Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Njuz

I dva mjeseca nakon raspuštanja Gradskog vijeća Trilj: ‘Sud bi u nekom kratkom roku trebao odlučiti o tome’

Sličan slučaj u Oroslavju prije više od 15 godina

Foto: Screenshot

Jučer je Visoki upravni sud (VUS) poništio rješenje Ministarstva pravosuđa i uprave o tome da je Odluka o privremenom financiranju grada Trilja ništavna. Na temelju te Odluke, Vlada je još u ožujku raspustila Gradsko vijeće Trilja, a tu je Odluku predstavnička većina donijela 30. prosinca.

Danas je ministar pravosuđa i uprave, Ivan Malenica, rekao kako bi VUS trebao brzo odlučiti i o upravnom sporu protiv Vladina rješenja da se raspusti GV grada Trilja:

Sud bi u nekom kratko roku trebao odlučiti o tome, a dok do toga ne dođe, imamo situaciju kakvu imamo. Triljsko Gradsko vijeće je raspušteno dok VUS ne odluči o zakonitosti Vladine odluke o njegovu raspuštanju.

Iz Ministarstva su napomenuli kako je na prijelazu iz 2006. u 2007. godinu jedan sličan slučaj bio u Oroslavju, malom gradu južno od Krapine:

Tadašnji Središnji državni ured za upravu poništio je sjednicu Gradskog vijeća Oroslavja vezano uz pitanje poziva i prisutnosti vijećnika na sjednici te valjanosti mandata. U navedenom slučaju, tadašnji Upravni sud poništio je odluku Središnjeg ureda.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vas zanimati

Sport

Hrvatska u-21 reprezentacija slavila je u Puli protiv Danske s rezultatom od 2-1.

Sport

Hrvatska je na Maksimiru savladala reprezentaciju Danske s rezultatom 2:1. Na taj način preuzeli su vrh skupine.

Splitsko-dalmatinska

Na brzinu oformljena reprezentacija Hrvatske odigrala je prijateljski ogled protiv Katara. Naime, domaćin Svjetskog prvenstva, Katar, ostao je bez protivnika, a HNS je izišao...

Sport

K.K Zadar dobio je pojačanje uoči nove sezone. Poziciju na kojoj su ‘najtanji’ dobit će jako pojačanje. Iz makedonskog MZT Skoplja, stigao je Amerikanac,...