Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Dubrovačko-neretvanska

Dubrovnik se bori za Imperijal: Pokrenut postupak nad tvrtkom koja ima tvrđavu u svojoj kontroli

Zavrzlama koja traje godinu i pol

Foto: Screenshot

Na dubrovačkom Općinskom sudu Grad Dubrovnik pokrenuo je ovršni postupak nad tvrtkom Razvoj golf d.o.o. jer žele da mu ta tvrtka u posjed vrati tvrđavu Imperijal na Srđu. Prije godinu i pol Gradsko je vijeće raskinulo ugovor o koncesiji s navedenom tvrtkom te od tada odbija „predati“ Imperijal.

U priopćenju Grada Dubrovnika stoji slijedeće:

Mirnim smo putem od tvrtke Razvoj golfa d.o.o. tražili povrat te nekretnine u posjed, ali bez uspjeha. Stoga je kao idući pravni korak pokrenut ovršni postupak. Općinski sud u Dubrovniku izbrisao je upis iz teretovnice kojim je bila upisana koncesija na nekretnini u vlasništvu Grada Dubrovnika te omogućio Gradu da može punopravno raspolagati svojom imovinom, odnosno tvrđavom Imperijal.

Grad Dubrovnik traži da se sve osobe i sve stvari iz 18.899 četvornih metara velike nekretnine maknu te da im se Imperijal preda u posjed.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vas zanimati

Zanimljivosti

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković u pratnji ravnateljice Javne ustanove Rezervata Lokrum Nikoline Grković te predsjednice Upravnog vijeća JU Zrinke Raguž ususret novoj sezoni,...

Dubrovačko-neretvanska

Za projekt “Ugradnja sustava dizalica topline s morskom vodom za potrebe Gradskog bazena u Dubrovniku“ Gradu Dubrovniku dodijeljena su bespovratna sredstva Ministarstva regionalnoga razvoja...