Tamna čokolada ima manji udio šećera (posebice one koje imaju 70% udio kakaa), sadrži zdrave masnoće i bogata je antioksidansima.
Pomaže pri mršavljenju
Posebna vrsta antioksidansa u kakau, flavanol, prema istraživanju objavljenom u časopisu Journal of Agricultural & Food Chemistry, sprječava nakupljanje kilograma kod laboratorijskih miševa. Ti hranjivi sastojci nalaze se u kakau kojeg je više u tamnoj nego miječnoj čokoladi.
Poboljšava probavu
Polifenoli koje sadrži kakao poboljšavaju rast protuupalnih bakterija. Istraživanje je pokazala da unošenjem kakaa kroz 4 tjedna utječe na povećanje probiotičkih bakterija, prenosi EatThis.
Tamna čokolada smanjuje stres
Spojevi u tamnoj čokoladi imaju kemijsku ulogu u smanjenju stresa. Dovoljno je jesti 40 grama dnevno tamne čokolade u razdoblju od dva tjedna kako bi ste se opustili, smanjujući hormone stresa, poput kortizola.