Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Dubrovačko-neretvanska

24-godišnji državljanin SAD-a sumnjiči se za počinjenje više kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta

Foto: Shutterstock

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe kriminalističke policije PU dubrovačko-neretvanske 24-godišnji državljanin SAD-a se sumnjiči za počinjenje više kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta i to zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju, utaja poreza ili carine, povreda prava iz socijalnog osiguranja, prijevara i povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Sumnjiči se kako je, kao direktor i odgovorna osoba trgovačkog društva sa sjedištem u Dubrovniku, raspolagao novčanim sredstvima po digitalnom računu trgovačkog društva za vlastite potrebe, čime je oštetio trgovačko društvo, iako je znao da se navedena sredstva trebaju upotrijebiti za redovno poslovanje trgovačkog društva. 

Nadalje, osumnjičeni ostvarene prihode preko računa firme nije prijavio u svojim poslovnim knjigama na koji način je izbjegao plaćanje poreza na dobit.

Osim navedenog, također je utvrđeno kako je  prevario zaposlenika ne isplativši mu sve dogovorene plaće dok zasnivanje radnog odnosa nije prijavio nadležnim službama.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je i kako osumnjičeni nije vodio poslovne knjige društva koje je zakonski bio obvezan voditi.

Ukupna materijalna šteta pričinjena kaznenim djelima iznosi 1.034.195 kn

Policija je protiv osumnjičenog 24-godišnjaka podnijela kaznenu prijavu nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu. Osumnjičeni 24-godišnjak se već nalazi u istražnom zatvoru zbog počinjenog kaznenog djela Prijevara.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vas zanimati

Njuz

Jutros u 08.55 sati na državnoj cesti D-56, kod mjesta Nadin dogodila se prometna nesreća u kojoj su sudjelovala dva vozila. U prometnoj nesreći...

Njuz

Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta, terorizma i ekstremnog nasilja Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad dva hrvatskih državljanina u dobi od 36...

Splitsko-dalmatinska

Policijski službenici II.PP Split dovršili su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakom. Sumnjiči se da je tijekom mjeseca studenog  počinio šest krađa i dvije računalne prijevare....

Dubrovačko-neretvanska

Na Svjetski dan djece, danas je u kongresnoj dvorani hotela Hilton Imperial održano drugo izdanje svečane dodjele državnog priznanja „Imperial“, a kojoj je ispred...