Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Splitsko-dalmatinska

Završetak radova u Trogiru na šetnici Brigi očekuje se do kraja lipnja

Foto: Grad Trogir

U Trogiru je trenutno u tijeku nekoliko višemilijunskih investicija. Osim izgradnje vodovodne i kanalizacijske mreže, obnove starog čiovskog mosta i obnove kina, jedna od njih je izgradnja šetnice s biciklističkom stazom na predjelu Brigi, od kraja parkinga Lokvice do lukobrana.

Radi se o preko 400 metara nove šetnice, šest metara širine, u sklopu čijeg uređenja će se podignuti se obala, izgradit će se prva biciklistička staza na području grada, postaviti urbana oprema, rasvjeta te izgraditi vodovod i kanalizacija. Ovaj projekt financira se iz fondova Europske unije, kroz ITU mehanizam Urbane aglomeracije Split u sklopu šireg projekta biciklističkih staza. Radovi su vrijedni 4,5 milijuna kuna + PDV.

Od siječnja kada su počeli radovi do danas, prema informacijama od izvođača radova, izgrađeno je: 219 metara nadmorskog amiranobetonskog dijela zida, do platoa PŠU Lokvice te je preostalo još cca 150 m, od platoa PŠU Lokvice do novog lukobrana; izvedeno je cca 140 m kamene obložnice, izveden je vodovod za šetnicu u punoj dužini (koji je trenutno prekinut od strane Vodoprivrede Split zbog polaganja podmorskog cjevovoda za otok Čiovo).

Postavljeni su i hidranti, osim jednog koji se nalazi u zoni radova gradilišta PŠU Lokvice koji će biti postavljen naknadno. Vodovod za lučicu izveden je u dijelu od početka trase do platoa PŠU Lokvice, postavljeni su temelji stupova javne rasvjete od početka trase do platoa PŠU Lokvice, postavljena je kanalizacija i DTK zdenci do platoa PŠU Lokvice kao i drenaža. Ostatak će se izvesti nakon radova koje izvodi PŠU Lokvice. Trenutno je tijeku planiranje tamponskog sloja prvih cca 150 m šetnice i biciklističke staze.

Kraj radova, prema riječima izvođača, očekuje se s malim kašnjenjem, jer je dinamika bila dijelom poremećena zbog spriječenosti pristupa dijelu gradilišta zbog izvođenja drugih radova na istoj lokaciji – na uređenju lučice od strane PŠU Lokvice te na polaganju podmorskog cjevovoda koji prolazi poprečno kroz šetnicu i biciklističku stazu od strane VIK-a.

„Kašnjenje nikako nije dobra vijest, ali ovdje je došlo do određenog poklapanja dvaju različitih radova i razlozi za usporenu dinamiku su objektivni. Ovo su sve važni projekti koji će donijeti dugoročne benefite za građane Trogira pa s razumijevanjem gledamo na mali odmak od planiranih rokova. U stalnom smo kontaktu s izvođačem radova i kako trenutno stvari stoje, radit će se o kašnjenju sa završetkom od nekoliko tjedana te bi do kraja lipnja šetnica trebala biti gotova. U slučaju dodatne odgode, obavijestit ćemo građane na vrijeme, a radovi će se privremeno obustaviti za vrijeme glavnog dijela turističke sezone, od 1. srpnja do 1. rujna kako buka i prašina ne bi ometali ni domaće ljude, a ni turiste“, poručio je gradonačelnik Ante Bilić.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vas zanimati

Splitsko-dalmatinska

Radi poboljšanja sigurnosti odvijanja prometa, u ponedjeljak 27. lipnja. 2022. počinju radovi na sanaciji asfaltnog zastora u ulici Zgorski put. Riječ je o dionici...

Dubrovačko-neretvanska

Grad Dubrovnik započinje s uređenjem područja pretovarne zone na Pločama, čime će ovaj prostor u neposrednoj blizini istočnog ulaza u povijesnu jezgru dobiti primjereniji...

Splitsko-dalmatinska

Muzej grada Trogira, Arheološki muzej Narona i Odjel za arheologiju Sveučilišta u Zadru tri su “dalmatinska” predstavnika na Europskim danima arheologije 2022. godine!  Muzej grada...

Dubrovačko-neretvanska

Hrvatski restauratorski zavod, koji u suradnji s Gradom Dubrovnikom, Konzervatorskim odjelom Dubrovnik te Upravom za zaštitu kulturne baštine Ministarstva kulture i medija RH i...