Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Njuz

Poznati hotel do ljeta ponovno otvara svoja vrata: Završava se obnova vrijedna skoro 70 milijuna kuna

Usporio se plan ulaganja

Foto: Screenshot

Nadaleko poznati makarski hotel, Valamar Dalmacija, krajem prošlog ljeta završio je s radom kako bi mogla započeti obnova i rekonstrukcija. Ona će trajati još neko vrijeme, a prema trenutnim planovima, bit će otvoren nakon Uskrsa, negdje krajem travnja. Trenutno se nalazimo u petogodišnjem razdoblju velikog ulaganja u hrvatski turizam koji su pokrenuli AZ mirovinski fondovi i Valamar Riviera, a ta ulaganja iznose oko milijardu i 500 milijuna kuna, a jedan dio odvojen je i za makarski hotel.

Zbog trenutne situacije, ulaganje nije išlo po planu, javljaju iz Imperial Riviere:

COVID kriza privremeno je zaustavila i usporila plan ulaganja zbog čega su investicije započete 2019. godine finalizirane tek u 2021. godini. Odobrenje ulaganja u hotel „Dalmacija” predstavlja djelomičan restart investicijskog ciklusa. Turistička sezona pokazala je potencijal brzog pokretanja hrvatskog turizma te priliku za daljnji rast i razvoj turizma visoke dodane vrijednosti.

Prije 17 godina posljednji je put renoviran hotel Dalmacija, a izgrađen je još 1970. godine.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vas zanimati

Zanimljivosti

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković u pratnji ravnateljice Javne ustanove Rezervata Lokrum Nikoline Grković te predsjednice Upravnog vijeća JU Zrinke Raguž ususret novoj sezoni,...