Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Dubrovačko-neretvanska

Veliki oprez u Dubrovniku i Splitu: Stižu hladni valovi

Posebno upozorenje za sutra

Foto: Pixabay

U razdoblju od ponedjeljka, 24. siječnja, do srijede, 26. siječnja, postoji velika vjerojatnost hladnih valova na području Dubrovnika i Splita, što se tiče gradova u Dalmaciji. Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) izdao je upozorenje ranije danas kako građani u određenim hrvatskim gradovima trebaju biti oprezni zbog dolaska hladne fronte zbog koje će se temperature spustiti i ispod ništice.

Donosimo dio priopćenja DHMZ-a:

Velika opasnost od hladnih valova očekuje se na području Dubrovnika u ponedjeljak i utorak, a u srijedu umjerena. Umjerena opasnost u prva tri dana očekuje se na području Splita, na području Osijeka u utorak i srijedu, a na području Rijeke i Karlovca u srijedu. Kako bi se zaštitili, pridržavajte se sljedećih preporuka: pratite vremensku prognozu i upozorenja o niskim temperaturama i nepovoljnim vremenskim prilikama te izbjegavajte izlazak, ako to nije prijeko potrebno. Odjenite više slojeva tople odjeće, osobama koje boluju od kroničnih bolesti, posebno kardiovaskularnog i respiratornog sustava, preporuča se izbjegavanje izlaganju niskim temperaturama u ranim jutarnjim i kasnim večernjim satima.

U Dubrovniku dnevne temperature neće prelaziti pet stupnjeva Celzija, a u Splitu sedam. Od utorka slijedi postupno zagrijavanje.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vas zanimati