Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Splitsko-dalmatinska

Puljak najavio ostavku svog zamjenika: Izvanredni izbori krajem lipnja?

Veliki pritisak na HDZ

Foto: Grad Split

Ivica Puljak, splitski gradonačelnik „na odlasku“, danas je održao sastanak s predstavnicima klubova vijećnika. Brzo nakon sastanka medijima je izjavio kako je odlučeno da će se idućeg tjedna održati sjednica Gradskog vijeća na kojem će ostavke „prštati“ sa svih strana. Naime, vijećnici njegove stranke Centar podnijet će neopozive ostavke, a to isto očekuje i od vijećnika HDZ-a, čime vrši veliki pritisak na ovu stranku.

Puljak je pozvao devet vijećnika HDZ-a da slijede primjer njegove stranke i da se odvaže podnijeti ostavke. Uz sedam članova stranke Centar, doći će se do brojke od 16 vijećnika što je minimalan broj koji je potreban za raspuštanje Gradskog vijeća. Ivica Puljak dao je do znanja kada bi se mogli održati izvanredni izbori:

Na toj sjednici Gradskog vijeća donijet će se odluka o održavanju kotarskih izbora i prijedlog je da se oni održe 26. lipnja i zauzet ćemo se da se isti dan održe i izvanredni izbori za gradonačelnika i Gradsko vijeće.

Također, ponovio je da će do kraja tjedna zajedno sa zamjenikom Ivoševićem konačno i službeno podnijeti ostavku, a isto je najavio i za drugog zamjenika, čovjeka koji trenutno vodi Split:

Moj zamjenik Kuzmanić će pripremiti svoju ostavku i uručit će je zajedno s ostavkama vijećnika HDZ-a.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vas zanimati

Sport

Hrvatska u-21 reprezentacija slavila je u Puli protiv Danske s rezultatom od 2-1.

Sport

Hrvatska je na Maksimiru savladala reprezentaciju Danske s rezultatom 2:1. Na taj način preuzeli su vrh skupine.

Splitsko-dalmatinska

Na brzinu oformljena reprezentacija Hrvatske odigrala je prijateljski ogled protiv Katara. Naime, domaćin Svjetskog prvenstva, Katar, ostao je bez protivnika, a HNS je izišao...

Sport

K.K Zadar dobio je pojačanje uoči nove sezone. Poziciju na kojoj su ‘najtanji’ dobit će jako pojačanje. Iz makedonskog MZT Skoplja, stigao je Amerikanac,...