Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Događanja

Počinje Zadar snova – saznajte više o programu ovog jedinstvenog kazališnog festivala!

U ponedjeljak 8. kolovoza počinje Zadar snova, 26. Međunarodni festival novog kazališta. Festival će trajati tjedan dana, do nedjelje 14. kolovoza. Ovogodišnje izdanje koje je posvećeno umjetnosti performansa počet će u ponedjeljak u 12 sati na Trgu, a otvorit će ga svojim informansom Tina Keserović JugoBos.

Među sudionicima ćemo imati priliku vidjeti i druge predstavnike izvedbenih umjetnosti poput Lare Mandli koja će svoj performans održati na Muraju. Nina Kamenjarin izvest će na Forumu ritualnu molitvu za spas kulture i umjetnika od kulturnih institucija.

U parku Vruljica moći ćemo prisustvovati performansu Juraja Šantorića koji će nam ukazati na recentne susrete urbanizma i prirode. Na Trgu sv. Krševana svjedočit ćemo “rušenju četvrtog zida” u izvedbi Igora Zenzerovića koji studira načine potpunog sjedinjenja umjetnika i publike. Roko Nakić izvest će zanimljiv performans u kojem glavnu ulogu ima odnos ljudskog tijela i tla kao žive podloge. Irena Boćkai će se pak pokušati transformirati u polarnog medvjeda u performansu “Bear with me”.

Siniša Labrović, jedan od naših najpoznatijih izvedbenih umjetnika izvest će svoj hodajući performans na Kalelargi. Ivana Ivković zaključit će ovogodišnji festival svojim konceptualnim radom Disobedience. Pokrovitelji programa su Grad Zadar, Zadarska županija i Ministarstvo kulture.

Čitav program možete pronaći na Facebook stranici Zadar snova.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vas zanimati