Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Zanimljivosti

Ovo su najskuplje ženske torbice na svijetu

Ženske torbice
Foto: Unsplash

Ženske torbice su neizostavan dio svakog ženskog ormara, a koliko su im bitne govore i astronomske cijene koje su žene spremne platiti za njih. Neke od torbica su jedinstveni primjerci, izrađeni kao unikati pa su posebno skupe jer ne postoje dvije, a većina ostalih torbica na ovom popisu je izrađena u jako ograničenoj seriji od nekoliko komada stoga im je cijena također vrlo paprena.

Ženske torbice
Foto: Unsplash

1. Parva Mea Boarini Milanesi

Najskuplja torba na svijetu vrijedna je 7 milijuna dolara i lansirana je 2020. godine. Napravljena je od aligatorske kože i ukrašena s 10 leptira načinjenih od bijelog zlata. Četiri leptira na torbi su ukrašena s dijamantima; Tri su ukrašena sa safirima; ostali s najbogatijim kristalom u prirodi, turmalinom. 

Izgled torbe je inspiriran morem, a njena je glavna zadaća bila podizanje svijesti o zaštiti oceana i mora od plastike i zagađenja. 

Ova je torba napravljena u samo tri primjerka. 

2. Mouawad 1001 Nights Diamond Purse 

Robert Mouawad, vlasnik jedne od najpoznatijih draguljarskih kuća na svijetu, istinski je ljubitelj umjetnosti, ali i tradicionalnog nasljeđa u čijim je rukama nastala najskuplja ženska torbica na svijetu, Mouawad 1001 Nights Diamond Purse. 

Ova je prekrasna dijamantima optočena i više milijuna dolara vrijedna torbica nastala inspirativnom bliskoistočnom pričom „1001 noć“, a ovaj ju je poznati draguljar oživio u svom malom umjetničkom djelu.

Torbica je izrađena u obliku srca i jedna je od najdekadentnijih torbica za posjedovanje jer je draguljar na nju smjestio čak 105 žutih, 56 ružičastih i 4356 bezbojnih dijamanata. Ukupna težina ovih modnih detalja iznosi 381,92 karata, a vrijednost torbice je procijenjena na najmanje 3,8 milijuna dolara. Većina može samo sanjati te novce!

3. Hermes Kelly Rose Gold 

Ženske torbice koje dizajnira Hermes uobičajeno su najskuplje na svijetu, a to vrijedi i za ovu predivnu Hermes Kelly Rose Gold torbicu izrađenu od ružičastog zlata. Prilikom dizajniranja i izrade ove ženske torbice snage su udružili kuća Hermes i draguljar Pierre Hardy. 

Rezultat je torba koja se može nositi i kao narukvica, izrađena od zlata i optočena s čak 1160 dijamanata. Osim toga, ružičasto zlato je izrađeno da izgleda kao krokodilska koža što je osobito ekstravagantno za torbicu optočenu draguljima u koju možda može stati ruž i ogledalce.

Torbica vrijedi 2 milijuna dolara, a proizvest će se 12 primjeraka. 

4. Hermes Birkin Ginza Tanaka 

Ženska torbica vrijedna gotovo 2 milijuna dolara zajednički je rad kuće Hermes i japanskog dizajnera Ginze Tanake. Napravljena je od platine i dijamanata, a njeni se dijelovi mogu nositi zasebno kao nakit. Tako se dijamantna naramenica ove ženske torbice može nositi kao ogrlica ili narukvica, a isto se može napraviti i s velikim središnjim komadom – briljantnim dijamantom u obliku kruške koji se također može odvojiti i nositi kao broš. 

5. Hermes Chaine’d Ancre  

Pomalo neuobičajena verzija torbe opet pripada brendu Hermes i zove se Hermes Chaine’d Ancre. Za izradu ove torbe bilo je potrebno dvije godine, a razlog tome je njen inovativan dizajn načinjen od više komada bijelog zlata povezanih u oblik torbe, a u njih je utkano čak 1160 dijamanata teških 33 karata.

Ova torbica vrijedna je 1,5 milijuna dolara i postoje samo tri primjerka.

6. Lana Marks Cleopatra Clutch 

Lana Marks, bivša je američka veleposlanica koja je osnovala svoj modni brend i osmislila clutch torbicu za vlastite potrebe (rođendan kraljice Elizabete) koja je zaludila ljubiteljice mode.

Ipak, ova 250 tisuća dolara vrijedna clutch torbica inspirirana svjetski poznatom glumicom Elizabeth Taylor i optočena s 1500 dijamanata, izrađuje se u količini od jedne torbice godišnje i samo ju jedna slavna osoba smije nositi na dodjelu Oscara. 

Ova je torbica najpoželjniji komad za nošenje u noći dodjele Oscara, a tu su čast imale Angelina Jolie, Charlize Theron, Jennifer Aniston, Kate Winslet te Helen Mirren. 

Najskuplju Kleopatrinu torbicu ima kineska pjevačica Li Bingbing. Na torbici je ispisano njeno ime i to pomoću dijamanata od ružičastog zlata. 

7. Niloticus Crocodile Himalaya Birkin 

Nilocitus torbe posebno su skupe iz više razloga: prvi je da je riječ o posebnoj vrsti krokodila čija se koža koristi za torbu, i poznato je da je za izradu torbice potrebno jako mnogo sati jer se takva torbica teško posvjetljuje na određenu nijansu. 

Ova je torbica nazvana Himalaya kako bi dočarala sliku himalajskih planina i smeđe-bijelih boja koje na njima prevladavaju. Ukrašena je s više od 240 dijamanata i 18-karatnim zlatom te je postigla aukcijsku cijenu od 300 tisuća dolara. 

Najjeftiniji modeli ove torbe imaju okvire od bijelog zlata s dijamantima, a najskuplje imaju okvire od paladija. 

8. Chanel “Diamond Forever” 

Chanel Diamond Forever torbica idealan je izbor ženske torbice za ljubiteljice klasike. Bijela torbica koju je dizajnirao Karl Lagerfeld izrađena je od klasične aligatorove kože, ali je obogaćena s čak 334 dijamanta u bijelom zlatu. 

Remen torbice je također luksuzan, a napravljen je od 18-karatnog zlatnog lančića koji se može odvojiti od torbice. Torbica je vrijedna četvrt milijuna dolara.

9. Hermes Birkin Diamond Fuchsia 

I naravno, još jedna Hermes torba… Jedinstvena boja fuksije glavni je adut ove predivne ženske torbice, a posebno zadovoljstvo kupcu pružit će i 18-karatno bijelo zlato i dijamanti koji se nalaze na njoj. 

Ova je torbica prodana za više od 200 tisuća dolara.

10. Hermes Exceptional Collection Shiny Rouge H Porosus Crocodile Birkin  

Uistinu senzacionalni primjerak ženske torbice je i Hermes Exceptional Collection Shiny Rouge H Porosus Crocodile Birkin torba, prekrasne tamno crvene boje i izrađena od najbolje krokodilske kože. 

Ukrašena je 18-karatnim bijelim zlatom i dijamantima zbog čega je na aukciji uspješno prodana za čak 200 tisuća dolara.

11. Blue Crocodile Hermes Birkin torbica

Hermes Birkin torba još je jedna od Hermes torbi koje vladaju svijetom ženskih torbica. Riječ je o klasičnom Birkin modelu napravljenom od plave krokodilske kože, ukrašenu detaljima od bijelog zlata i 18-karatnim dijamantima. Prodana je na aukciji, a izdašnu cijenu od 150 tisuća dolara platio je anonimni kupac.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vas zanimati