Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Njuz

Otkazani letovi: Zbog štrajka avioprijevoznika Lufthanse i Croatia Airlines ostao bez letova

Foto: Pixabay

Danas, 27.7. Lufthansa je otkazala skoro sve današnje letove zbog štrajka upozorenja zemaljskog osoblja zaposlenog u ovoj poznatoj aviokompaniji, prenosi Hina.

Otkazano je 678 letova iz Frankfurta i 345 iz Münchena. Posljedično je oko 144 000 putnika ostalo bez leta od kojih većina nije bila u mogućnosti dobiti zamjenski let. Budući da osoblje Lufthanse obavlja prijem i otpremu putnika Croatia Airlines, koji zajedno pripadaju Star Alliance udruženju, ovaj je hrvatski avioprijevoznik također bio primoran otkazati letove.

Pritom je otkazano sveukupno 38 letova Lufthanse i Croatia Airlinesa za Hrvatsku i iz zračnih luka Zagreb, Pula Rijeka, Zadar, Split i Dubrovnik. Putnicima je savjetovano da ne dolaze u zračnu luku, te da kontaktiraju agenciju ili samog prijevoznika zbog organizacije alternativnog putovanja.

Na štrajk je pozvao sindikat Verdi, uz zahtjev povećanja plaća od 9,5 posto, odnosno najmanje 350 eura mjesečno više tijekom 12 mjeseci za oko 20.000 radnika. Zbog toga je Lufthansa bila prisiljena otkazati letove u svojim glavnim središtima, njemačkim gradovima Frankfurtu i Münchena.

Lufthansa je kao odgovor ponudila povećanje plaća od 150 eura mjesečno do kraja ove godine. Pored toga ponudila je i 100 eura više od početka 2023., kao i povećanje od 2 posto od sredine 2023., ovisno o financijskim rezultatima tvrtke. Verdi je pak odbio ponudu argumentirajući kako ovaj iznos neće nadoknaditi rastuću inflaciju koja je u Njemačkoj u lipnju ove godine dosegnula 8,2 %.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vas zanimati