Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Događanja

Jesensko izdanje Zadar Street Food festivala ponovno stiže na Puntamiku!

Foto: Zadar Street Food festival

Ovaj petak 23. rujna počinje jesensko izdanje Zadar Street Food festivala, a trajat će do 2. listopada 2022. Na jednoj od najljepših lokacija u Zadru, na dalmatinskoj festivalskoj pozornici u Puntamici i ove godine Zadar Street Food festival ponudit će svojim posjetiteljima vrhunski gastronomski sadržaj.

Na gastro karti će se pronaći brojni specijaliteti zadarskih ugostitelja. Neki od njih su Sharkburger, arancini na skradinski, Korean fried chicken ili sporo kuhani juneći obraz.

Na festivalu će, kao i prijašnjih godina prisustvovati Maguro, donoseći okuse Azije u Zadar. Posluživat će Korean fried chicken, katsu buns, wrap od piletine te popularne gyoze. Burgers & More predočit će nam New York Style burger, a entuzijasti iz Picnic-a vraćaju se s dvije osvojene nagrade na nedavnom Burgerfestu u Zagrebu. Gastro ponudu festivala obogatit će i Feral s inovativnim Barbaq, Feral i Royal burgerima.

Pored ovih poznatih imena, na festivalu će sudjelovati i nova lica. Nakon glazbenog festivala, jedinstveni Vaicanto festival – Queenvention imat će iskorak i u gastro ponudi. Garden Lodge W8 predstavit će s druge strane neka od jela temeljena kuharici “Freddie Mercury’s Royal Recipes“.

Po prvi put će na festivalu sudjelovati i Porat, zadarski lokal koji se nedavno odvažio na gastro vode. Osim arancina od skradinskog rižota koji se kuha više od deset sati, Porat će servirati i burger, te teleće obraze u tortilji.

Number One i Bob Rock’s Ice Cream Shop poznati lokali iz Varoši zajedno će predstaviti svjetske street food hitove i slastice: Bubble Tea i Bubble Waffle, Bueno White, Mr. Oreo, Miss Nutela ili M&M’s.

Ekipa iz Zadar Wine Festivala pobrinut će se za vinski kutak, a na Puntamiku stižu s vrhunskim vinima zadarskog kraja. Sommeliera treće razine će Vam omogućiti da sami postanete majstori u sljubljivanju odlične festivalske spize s lokalnim vinima koji neće ostaviti ravnodušnima ni najzahtjevnije nepce.

Pored toga, Zadar Street Food festival počastit će Vas Aperol i Gin tulumima, stoga ne propustite posjetiti najbolji gastro festival u zadarskoj regiji!

Više informacija o festivalu možete pronaći na poveznici Zadar Street Food festivala.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vas zanimati

Događanja

Zadar Stree Food festival koji se već tradicionalno održava na Puntamici ispred Beach & Coctail bar Bamboo, nakon uspješnog proljetnog izdanja ponovno otvara svoja...