Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Njuz

Osim što je bordel platio službenom karticom, Turčinov je i lažirao račune?

Foto: Društvene mreže / Autor: Toni Turčinov /Facebook

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku trebalo bi odgovoriti na pitanje je li načelnik općine Murter, Toni Turčinov “peglanjem” službene kartice u austrijskom bordelu počinio kakvo kazneno djelo. Naime, trošenje javnog novca u privatne svrhe moglo bi, prema mišljenju koje je Telegramu iznio odvjetnik Branko Šerić, predstavljati elemente kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti.

Turčinov je sa službenom delegacijom otišao u Austriju, no u slobodno vrijeme je posjetio austrijski La Cocotte i na službenu karticu Općine Murter potrošio 1560 eura.

Pošto je Telegram to otkrio, načelnik se pravdao kako je slučajno javni novac potrošio u bordelu i tvrdio da je pomiješao kartice i račun platio poslovnom, umjesto privatnom karticom.

Kad je shvatio grešku, pojašnjavao je dalje, vlastitim je sredstvima platio smještaj na poslovnom putu koji je trebala podmiriti Općina i tako obeštetio proračun, prenosi Šibenski.

Telegramu je poslao račun za smještaj općinske delegacije u klagenfurtskom hotelu Schlosswirt Ebenthal, koji je, tvrdi, platio vlastitim novcem. Isti račun predao je i u svoju Općinu, kao dokaz troškova.

Telegram je, međutim, kontaktirao hotel, poslali su mu presliku računa koji im je dostavio Turčinov i dobio odgovor da oni takve račune ne izdaju. Novinari su stoga zaključili da je riječ o krivotvorini, a odvjetnik Šerić im je rekao da bi posrijedi moglo biti i kazneno djelo krivotvorenja isprave.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vas zanimati

Njuz

Strane policijske službenike koji tijekom ljetne sezone na gradskim ulicama rade zajedno sa hrvatskim kolegama obišla je danas povjerenica Vlade RH za Grad Split...