Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Splitsko-dalmatinska

Nikoličius otvoreno o smjeni trenera: ‘Ponudio sam ostavku, a bio sam za smjenu Dambrauskasa’

FOTO: Screenshot/ Hajduk Split

Burno je ovih dana na Poljudu. Smjena trenera i nešto lošiji rezultati, nije nešto što su u Hajduku očekivali ove sezone. Uz sve ovo ispali su iz Europe, ali to ne treba gledati kao neki neuspjeh jer ipak je Villareal momčad iz samog vrha europskog nogometa.

Mindaugas Nikoličius, sportski direktor ‘Bijelih’, progovorio je iskreno o stanju u Hajduku te je otkrio neke detalje oko odlaska Dambrauskasa.

– Prvo želim Valdasu zahvaliti što je ostavio trag, napravio dobre stvari nakon Jensa Gustafssona. Ostvario je ciljeve, osvojio drugo mjesto i uzeo Kup. Međutim, došlo je do trenutka kad smo napravili raskid suradnje. Na moj prijedlog je doveden u klub i na moj prijedlog je raskinut ugovor s Valdasom. Bila je to najteža odluka za mene. Dugo smo surađivali i prije Hajduka. S jedne strane, bilo bi mi lakše da je ostao, ali Hajduk je na prvom mjestu i ne želim se skrivati iza Dambrauskasa. Kada sam osjetio da ne idemo u pravom smjeru, donio sam tešku odluku. U subotu nakon utakmice sa Šibenikom rekao sam predsjedniku, stavljam mandat na raspolaganje – otkrio je Mindaugas.

Otkrio je i što mu je predsjednik Jakobušić rekao na ostavku, koju je stavio na raspolaganje.

– Rekao sam predsjedniku: “Ja sam taj koji preuzimam odgovornost”. Odgovorio mi je: “Ne vidim tvoju krivicu”. Dakle, dok imam povjerenje NO i predsjednika, želim biti u Hajduku. Nije upitno da imamo progres. Tramezzani je bio pun pogodak, na kratkoročnom razdoblju ostvario je nemogući cilj, izborio je Europu. Jens? Nije se snašao, nema se tu što pričati. Valdas? Pun pogodak, nakon 10 godina drugo mjesto, izborili Kup nakon devet godina. Ali, želimo ići dalje, to je normalni proces u nogometu. Nije slučajno Dinamo promijenio dva trenera prošle sezone – naglasio je Nikoličius.

Progovorio je i o statusu Mislava Karoglana, koji je privremeno preuzeo klupu Hajduka.

– Imam puno povjerenje u Karoglana jer četiri godine je trener u sustavu Hajduka. Priključen je u ljeto prošle godine u stožer Jensa Gustafssona kao jedan od najperspektivnijih trenera. U ovom trenutku je Mislav čovjek koji može voditi Hajduk. Ima poštovanje svlačionice, zna kako upravljati svim karakterima. Do kraja polusezone ostaje naš trener, a onda ćemo vidjeti kako dalje. Kada dođemo do dva i pol mjeseca stanke, vidjet ćemo u kojem smjeru ćemo ići i kako tržište funkcionira. Ali, primarno vjerujem u Mislava jer znam da ima kapacitet voditi Hajduk. Dambrauskas je otišao, Hajduk nije u tom trenutku imao drugo rješenje osim čovjeka iz našeg pogona. Ja sam rješenje vidio u Mislavu Karoglanu. Za ovaj Hajduk je Karoglan najbolje rješenje – zaključio je Litavac.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Možda će vas zanimati

Zanimljivosti

Kakvu smo dramu prošli. Hrvatska je u četvrtfinalu svjetskog prvenstva. Nakon infarktnih 120 minuta, plasirali smo se među najboljih 8 reprezentacija svijeta. Nije ovo...

Splitsko-dalmatinska

Roko- Leni Ukić produžio je ugovor s K.K Splitom.

Splitsko-dalmatinska

Hajduk je u prodaju pustio kalendar za 2023. godinu.