Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Turizam

Najviše turista i ove sezone očekujemo s bližih tržišta

Hotelska grupacija Bluesun Hotels&Resorts kompanije Sunce hoteli za uskrsne blagdane imat će dva otvorena hotela, u Supetru i Mariji Bistrici, te kamp u Starigradu Paklenica, dok ostale hotele planira otvoriti do kraja travnja i za prvosvibanjske praznike, kada očekuju i veću potražnju, ističu iz te kompanije.

Pod brendom Bluesun Sunce hoteli imaju 11 hotela na Jadranu (na Makarskoj rivijeri i otoku Braču) te jedan kamp, a u zajedničkom pothvatu s TUI AG i jedan premium hotel, piše SD.

U Supetru na Braču radi hotel Amor, kao i hotel Kaj u Mariji Bistrici, koji radi cijele godine, također ima gostiju, a jedini kamp u sastavu Bluesuna odnosno Sunce hotela Paklenica u Starigradu, kako dodaju, već bilježi veliko zanimanje.

“Otvaranje hotela u ostalim destinacijama predviđeno je za kraj travnja odnosno za prvosvibanjske blagdane i tada očekujemo i veću potražnju. Cijela predsezona je pod velikim utjecajem aktualne epidemiološke situacije kod nas i na našim najvažnijim emitivnim tržištima te je uistinu nezahvalno prognozirati volumen s obzirom na restrikcije putovanja koje su trenutno na snazi”, naglašava na upit Hine direktor upravljanja prihodima Bluesuna Stjepko Šošić.

Najviše turista i ove sezone očekuju s, kako kaže, bližih tržišta (auto destinacija), koje su i prošle godine imale najveći udio noćenja u njihovim hotelima, a predviđaju i nastavak trenda povećanja udjela s domaćeg tržišta.

VELIKO ZANIMANJE ZA LJETOVANJIMA, ALI I MANJE KONGRESE 

U Bluesun hotelima u destinacijama Brela, Tučepi i Bol očekuju najviše noćenja slijedom, kako dodaje, već velikog zanimanju za ljetovanjem u njima, a u svim su objektima osigurali i uvjete sigurnosti boravka, fleksibilnost rezervacija i drugo.

“Svjesni smo i spremni da će se u last minute-u realizirati velik dio rezervacija, ali vjerujemo i da će fleksibilni uvjeti rezerviranja u kombinaciji s kvalitetom hotela, atraktivnim destinacijama, bogatom ponudom i visokom razinom sigurnosti u hotelima biti presudni u donošenju odluka gostiju i više od same visine cijene”, kaže Šošić.

Određena očekivanja u Bluesunu imaju i za MICE tj. kongresni segment, jer se planirane konferencije, kongresi, eventi i sastanci ne otkazuju, nego se, sukladno epidemiološkoj situaciji u Hrvatskoj i zemljama iz kojih dolaze upiti, korigiraju datumi, a primjećuju i trend da se velike konferencije sa oko 300 sudionika razdvajaju na više termina.

PROTOKOLI SIGURNOSTI ZBOG PANDEMIJE

Vezano za pandemiju i sigurnosne protokole za zaštitu zaposlenih i gostiju, iz Bluesuna podsjećaju da su još prošle godine uveli interni Bluesunov covid protokol koji se nadopunjuje i mijenja u skladu s mjerama i preporukama Zavoda za javno zdravstvo.

To će primjenjivati i u 2021., a među mjerama je i nošenje maski u hotelima (osim za vrijeme konzumacije hrane i pića), smanjenje broja osoba na bazenima, razmaci među stolovima i ležaljkama, redovno dezinficiranje svih prostora i soba te druge.

Hranu gosti neće uzimati sami nego će ih s buffet pultova posluživati kuhari, a imaju i protokol u slučaju da se netko od gostiju razboli, kao i edukaciju za zaposlenike oko svih donesenih i mjera kojih će se pridržavati.

ZAPOŠLJAVANJE SEZONACA OVISI O DINAMICI OTVARANJA I POPUNJENOSTI HOTELA

“Zapošljavanje sezonskih radnika ovisit će o dinamici otvaranja pojedinih hotela na destinacijama, a ako postignemo punu popunjenost, njihov će broj ponovno doseći otprilike 1100, koliko smo ih imali i u prošlim uspješnim sezonama. Tome se svi nadamo i ove godine”, naglašava predsjednik Uprave Sunce hotela Hrvoje Veselko.

Komentirajući najave uvođenja tzv. covid putovnica prema prijedlogu EK, kaže da pozdravljaju svaku odluku koja će definirati procese i propise za omogućavanje i olakšavanje dolaska stranih turista.

“Očekujemo i da najavljeno procijepljivanje turističkih radnika pridonese većoj sigurnosti boravka gostiju, kao i da im se omogući brzo i povoljno testiranje prije samog odlaska kako bi se mogli brzo i bezbolno vratiti u svije domove”, poručuje Veselko.

Izvor fotografije:

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vas zanimati

Zanimljivosti

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković u pratnji ravnateljice Javne ustanove Rezervata Lokrum Nikoline Grković te predsjednice Upravnog vijeća JU Zrinke Raguž ususret novoj sezoni,...

Događanja

Predsjednik Vlade Andrej Plenković obišao je radove na gradilištu Pelješkog mosta.  “Radovi na Pelješkom mostu bit će okončani do kraja siječnja, a dobro napreduju...

Sport

Nogometaši Hajduka, kao što je i najavljeno, nastavljaju s trenažnim procesima u Splitu, na svom stadionu. Momčad će se do prve službene utakmice protiv...

Sport

Pogled na tablicu Prve hrvatske nogometne lige još će jednom dati do znanja da je Hajduk na četvrtoj poziciji. No, ovoga puta ta četvrta...