DalmacijaPortal.hrDalmacijaPortal.hr
  • Početna
  • Magazin
  • Zdravlje
  • Hrana
  • Putovanja
Obavijesti Prikaži više
Font ResizerAa
DalmacijaPortal.hrDalmacijaPortal.hr
Font ResizerAa
  • Početna
  • Magazin
  • Zdravlje
  • Hrana
  • Putovanja

Popularno

Gdje uživati u Dalmaciji? Donosimo 9 manje poznatih plaža

Gdje uživati u Dalmaciji? Donosimo 9 manje poznatih plaža

17 minuta čitanja
Kako se riješiti smrdljivog martina? Top 9 savjeta

Kako se riješiti smrdljivog martina? Top 9 savjeta

20 minuta čitanja
Kako ukiseliti masline? 9 savjeta za savršen okus Dalmacije

Kako ukiseliti masline? 9 savjeta za savršen okus Dalmacije

19 minuta čitanja

Pratite nas na Fejsu

18kFollowersLike
Copyright 2024 © Filip Media d.o.o. Sva prava pridržana.
Hrana i piće

Uskršnji kolači: 8 recepata za slatko blagdansko druženje

Lorena N.
Ažurirano: 26 ožujka, 2024 12:21 pm
Autor: Lorena N.
Podijeli
Uskršnji kolači: 8 recepata za slatko blagdansko druženje
shutterstock
Podijeli

Uskrs je vrijeme obnove i slavlja koje obitelji i prijatelji širom svijeta dočekuju s radošću i nestrpljenjem. Osim što je to vrijeme duhovnog promišljanja i okupljanja, Uskrs je također prilika da se pokrajine naše kuhinje ispune mirisima i okusima tradicionalnih jela i slastica. Osim toga, Uskrs je prilika za ukrašavanje i dekoriranje, kako svog doma, tako i uskršnjih tanjura.

Sažetak sakrij
Najbolji uskršnji kolači
Recept 1: Uskršnja pinca
Recept 2: Zdravi uskršnji kolač s mrkvom i orasima
Recept 3: Suhi uskršnji kolači s bademima i limunom
Recept 4: Uskršnji kolači bez pečenja s keksima i voćem
Recept 5: Uskršnji kolač bez pečenja s bijelom čokoladom i malinama
Recept 6: Uskršnji kolač bez pečenja s bobičastim voćem
Recept 7: Uskršnji kolač od kokosa i ananasa bez pečenja
Recept 8: Uskršnji kolač bez pečenja s pudingom od vanilije i voćem

Najbolji uskršnji kolači

U središtu ove blagdanske trpeze često se nalaze kolači, koji ne samo da zadovoljavaju naše slatke želje, već i prenose dio kulturne baštine i obiteljskih tradicija. U ovom članku, otkrit ćemo vam kolekciju najboljih kolača za Uskrs koji će oplemeniti vaš blagdanski stol i oduševiti sve uzvanike. Od klasičnih uskršnjih kuglofa i šarenih pisanica, do modernih i inovativnih slastica, zaronite s nama u svijet uskršnjih kolača koje će ovaj blagdan učiniti još posebnijim i nezaboravnim.

Recept 1: Uskršnja pinca

Uskršnji kolači
Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • 1 paketić suhog kvasca (7 g)
  • 100 g šećera
  • 1 paketić vanilin šećera
  • 1/4 žličice soli
  • 2 cijela jaja
  • 2 žumanjka
  • 150 ml toplog mlijeka
  • 100 g maslaca, otopljenog
  • Naribana korica 1 limuna
  • Naribana korica 1 naranče
  • 1 žlica ruma
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • Za premazivanje: 1 umućeni žumanjak s malo mlijeka
  • Za posipanje: šećer u prahu

Upute za pripremu:

  1. U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, suhi kvasac, šećer, vanilin šećer i sol.
  2. U sredini napravite udubljenje i dodajte jaja, žumanjke, toplo mlijeko, otopljeni maslac, naribanu koricu limuna i naranče, rum i ekstrakt vanilije.
  3. Miješajte sastojke drvenom žlicom ili rukama dok se ne sjedine. Zatim prebacite tijesto na pobrašnjenu površinu i mijesite oko 10 minuta dok ne postane glatko i elastično.
  4. Stavite tijesto natrag u zdjelu, pokrijte krpom i ostavite da se diže na toplom mjestu oko 1 sat ili dok se volumen ne udvostruči.
  5. Nakon što je tijesto naraslo, kratko ga premijesite i oblikujte u kuglu. Stavite na obloženi lim za pečenje, lagano zarežite križ na vrhu i ostavite da odstoji još 30 minuta.
  6. Zagrijte pećnicu na 180°C. Premazite pincu smjesom žumanjka i mlijeka.
  7. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 30-40 minuta ili dok ne postane zlatno smeđa. Ako počne previše tamniti, pokrijte je aluminijskom folijom.
  8. Izvadite pečenu pincu iz pećnice i ostavite da se ohladi na rešetki.
  9. Posipajte ohlađenu pincu šećerom u prahu prije posluživanja.
  10. Uskršnji kolač spreman je za posluživanje!

Varijacije i dodatne točke:

  • Ako volite bogatiji okus, možete dodati 50 g grožđica ili sjeckanih badema u tijesto.
  • Za ljubitelje začina, probajte dodati malo cimeta ili muškatnog oraščića u tijesto.
  • Pinca se najbolje poslužuje svježa, ali može se čuvati nekoliko dana zamotana u aluminijsku foliju ili plastičnu foliju.
  • Poslužite uz kavu ili čaj za potpuni uskršnji doručak.

Recept 2: Zdravi uskršnji kolač s mrkvom i orasima

Zdravi uskršnji kolači s mrkvom i orasima
Shutterstock

Sastojci:

  • 200 g integralnog brašna
  • 100 g mljevenih badema ili oraha
  • 1/2 žličice sode bikarbone
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1/4 žličice soli
  • 1 žličica cimeta
  • 1/2 žličice mljevenog đumbira
  • 4 velika jaja
  • 120 ml kokosovog ulja, otopljenog
  • 120 ml javorovog sirupa ili meda
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 200 g naribane mrkve
  • 50 g grožđica (opcionalno)
  • 50 g sjeckanih oraha
  • Za glazuru (opcionalno): 200 g krem sira, 2 žlice meda, 1 žličica ekstrakta vanilije

Upute za pripremu:

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite kalup za kolač.
  2. U velikoj zdjeli pomiješajte integralno brašno, mljevene bademe ili orahe, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, sol, cimet i mljeveni đumbir.
  3. U drugoj zdjeli dobro izmiješajte jaja, otopljeno kokosovo ulje, javorov sirup ili med i ekstrakt vanilije.
  4. Mokre sastojke dodajte u suhe sastojke i miješajte dok se ne sjedine. Zatim dodajte naribanu mrkvu, grožđice (ako koristite) i sjeckane orahe. Miješajte dok se sve ne spoji.
  5. Izlijte smjesu u pripremljeni kalup i poravnajte površinu.
  6. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 35-45 minuta ili dok čačkalica umetnuta u sredinu kolača ne izađe čista.
  7. Ostavite uskršnji kolač da se ohladi u kalupu 10 minuta, zatim ga izvadite i ohladite potpuno na rešetki.
  8. Za glazuru: Pomiješajte krem sir, med i ekstrakt vanilije dok ne postane glatko. Premažite preko ohlađenog kolača.
  9. Poslužite kolač narezan na komade.
  10. Uskršnji kolač spreman je za posluživanje!

Varijacije i dodatne točke:

  • Za vegansku varijantu, jaja možete zamijeniti s 4 žlice mljevenih lanenih sjemenki pomiješanih s 12 žlica vode.
  • Ako želite manje slatkoća, smanjite količinu javorovog sirupa ili meda.
  • Umjesto glazure, možete posipati kolač mješavinom šećera u prahu i cimeta.
  • Ovaj uskršnji kolač možete čuvati u hladnjaku do 5 dana ili zamrznuti do 3 mjeseca.

Recept 3: Suhi uskršnji kolači s bademima i limunom

Suhi uskršnji kolači s bademima i limunom
Shutterstock

Sastojci:

  • 200 g brašna
  • 150 g mljevenih badema
  • 200 g šećera
  • 1 paketić vanilin šećera
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • Prstohvat soli
  • Korica 2 limuna
  • 4 velika jaja
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 50 ml svježe iscijeđenog limunovog soka
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • Za premaz: 2 žlice marmelade od marelica ili limuna
  • Za posipanje: šećer u prahu

Upute za pripremu:

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite duguljasti kalup za kruh.
  2. U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, mljevene bademe, šećer, vanilin šećer, prašak za pecivo, sol i naribanu koricu limuna.
  3. U drugoj zdjeli, dobro izmiješajte jaja, maslinovo ulje, limunov sok i ekstrakt vanilije.
  4. Dodajte mokre sastojke u suhe i miješajte dok se sve dobro ne sjedini.
  5. Prelijte tijesto u pripremljeni kalup i poravnajte površinu.
  6. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 40-50 minuta ili dok čačkalica umetnuta u sredinu kolača ne izađe čista.
  7. Izvadite uskršnji kolač iz pećnice i pustite da se malo ohladi u kalupu, a zatim ga izvadite na rešetku da se potpuno ohladi.
  8. Dok je uskršnji kolač još topao, premazite ga tankim slojem marmelade. To će dodati sjaj i dodatnu vlažnost.
  9. Kad se uskršnji kolač potpuno ohladi, posipajte ga šećerom u prahu.
  10. Kolač narežite na šnite i poslužite.
  11. Uskršnji kolač spreman je za posluživanje!

Varijacije i dodatne točke:

  • Ako ne volite bademe, možete ih zamijeniti s istom količinom mljevenih oraha ili lješnjaka.
  • Za dodatnu aromu, možete dodati malo mljevenog đumbira ili cimeta u tijesto.
  • Kolač možete učiniti još sočnijim tako što ćete ga, prije premazivanja marmeladom, poprskati s malo dodatnog limunovog soka pomiješanog s malo šećera.
  • Ovaj kolač je idealan za serviranje kao desert ili kao poslastica uz popodnevni čaj.

Recept 4: Uskršnji kolači bez pečenja s keksima i voćem

Uskršnji kolači bez pečenja s keksima i voćem
Shutterstock

Sastojci:

  • 400 g Petit Beurre keksa (ili bilo kojih drugih suhih keksa)
  • 200 ml toplog mlijeka
  • 500 g svježeg sira (poput mascarponea ili krem sira)
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 paketić vanilin šećera
  • 300 ml vrhnja za šlag
  • 200 g svježeg voća (jagode, maline, borovnice…)
  • Sok od 1 naranče (opcionalno)
  • Naribana korica 1 limuna
  • Za ukras: čokoladne jaja, voće, listići mente

Upute za pripremu:

  1. Keksima kratko umačite u toplo mlijeko samo da postanu mekani, ali ne previše natopljeni.
  2. U velikoj zdjeli, pomiješajte svježi sir, šećer u prahu, vanilin šećer i naribanu koricu limuna dok ne postane glatka smjesa.
  3. U drugoj zdjeli, tucite vrhnje za šlag dok ne postane čvrsto.
  4. Pažljivo umiješajte tučeno vrhnje u smjesu svježeg sira.
  5. Uzmite kalup za torte ili duboki pladanj. Na dno kalupa redajte sloj umočenih keksa.
  6. Preko keksa ravnomjerno rasporedite polovicu kreme od sira.
  7. Na kremu posložite sloj svježeg voća. Ako želite, voće možete preliti sokom od naranče za dodatnu sočnost.
  8. Ponovite slojeve: dodajte još jedan sloj keksa, preostalu kremu od sira i završite slojem voća.
  9. Pokrijte uskršnji kolač i stavite u hladnjak da se stisne, najmanje 4 sata ili preko noći.
  10. Prije posluživanja, uskršnji kolač ukrasite čokoladnim jajima, dodatnim voćem i listićima mente.
  11. Uskršnji kolač spreman je za posluživanje!

Varijacije i dodatne točke:

  • Za dodatni okus, kekse možete umakati u mješavinu kave i likera.
  • Ako želite više teksture, dodajte sloj sjeckanih orašastih plodova između slojeva kreme i voća.
  • Uskršnji olač možete prilagoditi koristeći različite vrste voća ovisno o sezoni ili osobnim preferencijama.
  • Ovaj uskršnji kolač je odličan izbor za one koji preferiraju lagane i osvježavajuće deserti, a posebno je prikladan za proljetne i ljetne prilike.

Recept 5: Uskršnji kolač bez pečenja s bijelom čokoladom i malinama

Uskršnji cheesecake bez pečenja s bijelom čokoladom i malinama
Shutterstock

Sastojci:

  • 300 g digestiv keksa
  • 150 g maslaca, otopljenog
  • 200 g bijele čokolade
  • 500 g krem sira (npr. Philadelphia)
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 paketić vanilin šećera
  • 250 ml vrhnja za šlag
  • 200 g malina (mogu biti i zamrznute)
  • Za ukras: bijela čokolada, maline, listići mente

Upute za pripremu:

  1. Keksima sameljite u fini prah pomoću procesora za hranu ili ih smrvite ručno, a zatim ih pomiješajte s otopljenim maslacem. Smjesu čvrsto pritisnite na dno kalupa za torte obloženog papirom za pečenje, stvarajući ravnu bazu. Stavite u hladnjak da se stvrdne.
  2. Bijelu čokoladu otopite na laganoj vatri ili u mikrovalnoj pećnici, pazite da ne zagori. Ostavite da se malo ohladi.
  3. U velikoj zdjeli miksajte krem sir, šećer u prahu i vanilin šećer dok ne postanete glatko. Dodajte otopljenu bijelu čokoladu i dobro izmiješajte.
  4. U drugoj zdjeli tučite vrhnje dok ne postane čvrsto i pažljivo ga umiješajte u smjesu krem sira.
  5. Polovinu krem sira ravnomjerno rasporedite preko keks baze, zatim rasporedite sloj malina. Prekrijte preostalom kremom od sira.
  6. Uskršnji kolač stavite u hladnjak da se stisne, najbolje preko noći.
  7. Prije posluživanja, ukrasite uskršnji kolač strugotinama bijele čokolade, svježim malinama i listićima mente.
  8. Uskršnji kolač spreman je za posluživanje!

Varijacije i dodatne točke:

  • Ako niste ljubitelj bijele čokolade, možete koristiti mliječnu ili tamnu čokoladu.
  • Osim malina, možete koristiti i druge vrste voća poput jagoda, borovnica ili kivi.
  • Ako želite dodati više teksture, možete u bazu dodati sloj sjeckanih orašastih plodova poput badema ili lješnjaka.
  • Ovaj cheesecake možete čuvati u hladnjaku do 5 dana, ali imajte na umu da će voće s vremenom ispustiti više vlage.

Recept 6: Uskršnji kolač bez pečenja s bobičastim voćem

Uskršnji mousse torta bez pečenja s bobičastim voćem
Shutterstock

Sastojci:

  • 200 g keksa s čokoladom ili običnih keksa
  • 100 g maslaca, otopljenog
  • 300 g bobičastog voća (kao što su jagode, maline, borovnice)
  • 3 žlice šećera
  • 1 žlica limunovog soka
  • 400 ml vrhnja za šlag
  • 200 g krem sira
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 10 g želatine u prahu (ili prema uputama na pakiranju)
  • Dodatno voće za ukras

Upute za pripremu:

  1. Kekse usitnite u procesoru za hranu ili ih smrvite ručno dok ne postanu sitni komadići. Pomiješajte s otopljenim maslacem i dobro promiješajte. Smjesu ravnomjerno rasporedite na dno kalupa za torte obloženog papirom za pečenje, pritisnite da se stvrdne i stavite u hladnjak.
  2. Bobičasto voće pomiješajte s 3 žlice šećera i žlicom limunovog soka. Kuhajte na laganoj vatri 5-10 minuta dok ne postane poput džema. Ostavite da se malo ohladi.
  3. Želatinu pripremite prema uputama na pakiranju (obično se mora namočiti u hladnoj vodi, a zatim otopiti na laganoj vatri ili u mikrovalnoj).
  4. U velikoj zdjeli, mikserom izradite krem sir, šećer u prahu i vaniliju do glatkoće. Dodajte ohlađeno voćnu smjesu i dobro izmiješajte.
  5. U drugoj zdjeli, tučite vrhnje dok ne postane čvrsto. Pažljivo ga umiješajte u smjesu krem sira.
  6. Dodajte otopljeni želatinu u smjesu i nježno miješajte dok se potpuno ne sjedini.
  7. Prelijte smjesu preko stvrdnute baze od keksa. Poravnajte i stavite u hladnjak da se stisne, najbolje preko noći.
  8. Prije posluživanja, ukrasite tortu svježim bobičastim voćem i po želji listićima mente.
  9. Uskršnji kolač spreman je za posluživanje!

Varijacije i dodatne točke:

  • Ako želite više teksture u bazi, možete dodati sjeckane orašaste plodove ili čokoladne komadiće u smjesu keksa.
  • Za vegansku verziju, koristite veganski krem sir i biljno vrhnje te agarski prah umjesto želatine.
  • Možete koristiti različite vrste voća za mousse ili kombinirati više vrsta za šareni efekt.
  • Ako ne želite koristiti želatinu, možete pokušati s agarom ili pectinom kao zgušnjivačem, no pritom pazite na prilagodbu količina prema uputama za te proizvode.

Recept 7: Uskršnji kolač od kokosa i ananasa bez pečenja

Uskršnja torta od kokosa i ananasa bez pečenja
Shutterstock

Sastojci:

  • 250 g keksa s maslacem ili kokosovih keksa
  • 100 g maslaca, otopljenog
  • 1 konzerva (oko 400 ml) zgušnjavanog mlijeka
  • 400 ml kokosovog mlijeka
  • 200 g krem sira
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 200 g svježeg ili konzerviranog ananasa, narezanog na male komadiće
  • 100 g kokosovog brašna ili strugotina
  • 10 g želatine u prahu (ili prema uputama na pakiranju)
  • Dodatno kokosovo brašno ili strugotine za ukras
  • Dodatni komadići ananasa za ukras

Upute za pripremu:

  1. Kekse usitnite u procesoru za hranu ili ih smrvite ručno do sitnih komadića. Pomiješajte s otopljenim maslacem i dobro promiješajte. Smjesu ravnomjerno rasporedite na dno kalupa za torte obloženog papirom za pečenje, pritisnite da se stvrdne i stavite u hladnjak.
  2. U velikoj zdjeli pomiješajte zgušnjavano mlijeko, kokosovo mlijeko, krem sir, šećer u prahu i vaniliju. Miksajte dok ne postanete glatka i ujednačena smjesa.
  3. Želatinu pripremite prema uputama na pakiranju, a zatim je dodajte u smjesu krem sira i mlijeka. Dobro promiješajte.
  4. U smjesu nježno umiješajte komadiće ananasa i kokosovo brašno.
  5. Prelijte kremu preko stvrdnute baze od keksa u kalupu. Poravnajte površinu i vratite u hladnjak da se torta stvrdne, najmanje 4 sata, ali po mogućnosti preko noći.
  6. Prije posluživanja, ukrasite tortu dodatnim kokosovim brašnom ili strugotinama i komadićima ananasa.
  7. Uskršnji kolač spreman je za posluživanje!

Varijacije i dodatne točke:

  • Možete dodati sloj tanko narezanih ananasnih kriški između baze od keksa i kreme za dodatni okus i teksturu.
  • Za bogatiji okus kokosa, možete dodati nekoliko kapi kokosovog ekstrakta u kremu.
  • Ako želite više teksture, možete u kremu dodati i sjeckane orašaste plodove kao što su bademi ili lješnjaci.
  • Ako koristite svježi ananas umjesto konzerviranog, možete ananas prvo lagano karamelizirati s malo šećera na tavi prije dodavanja u tortu.
  • Ova torta savršeno se uklapa u proljetnu i ljetnu atmosferu te pruža osvježavajući desert nakon uskršnjeg ručka.

Recept 8: Uskršnji kolač bez pečenja s pudingom od vanilije i voćem

Uskršnji kolač bez pečenja s pudingom od vanilije i voćem
Shutterstock

Sastojci:

  • 300 g suhih keksa (npr. Petit Beurre ili Graham keksi)
  • 100 g maslaca, otopljenog
  • 2 vrećice pudinga od vanilije
  • 500 ml mlijeka
  • 4 žlice šećera
  • 300 ml vrhnja za šlag
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • Svježe voće za slojeve i ukras (npr. jagode, maline, borovnice)
  • Dodatni šećer za slatkoću voća (po ukusu)

Upute za pripremu:

  1. Kekse usitnite u procesoru za hranu ili ih smrvite ručno do sitnih komadića. Pomiješajte s otopljenim maslacem i dobro promiješajte. Smjesu ravnomjerno rasporedite na dno kalupa za torte obloženog papirom za pečenje, pritisnite da se stvrdne i stavite u hladnjak.
  2. Pripremite puding od vanilije prema uputama na pakiranju, ali koristite malo manje mlijeka nego što je navedeno za gušći puding. Dodajte 4 žlice šećera (ili prema ukusu) tijekom kuhanja. Ostavite puding da se malo ohladi, povremeno miješajući.
  3. U međuvremenu, tučite vrhnje za šlag dok ne postane čvrsto, a zatim mu dodajte ekstrakt vanilije.
  4. Na bazu od keksa rasporedite polovicu pudinga od vanilije. Preko pudinga rasporedite sloj svježeg voća.
  5. Preko voća stavite drugu polovicu pudinga, zatim opet sloj voća.
  6. Završite tortu slojem tučenog vrhnja. Gladko poravnajte površinu.
  7. Stavite kolač u hladnjak da se dobro ohladi i stvrdne, najmanje 4 sata, ali po mogućnosti preko noći.
  8. Prije posluživanja, ukrasite vrh kolača dodatnim svježim voćem i po želji posipajte šećerom u prahu.
  9. Uskršnji kolač spreman je za posluživanje!

Varijacije i dodatne točke:

  • Umjesto pudinga od vanilije, možete koristiti puding od čokolade ili bilo koji drugi okus koji preferirate.
  • Za dodatnu aromu, voće možete marinirati s malo šećera i limunovog soka prije nego što ga dodate na uskršnji kolač.
  • Ako želite dodati više teksture, između slojeva pudinga i voća možete dodati sloj drobljenih orašastih plodova kao što su lješnjaci ili bademi.
  • Ovaj uskršnji kolač možete prilagoditi koristeći različite vrste voća ovisno o sezoni ili osobnim preferencijama.

U ovom članku istražili smo različite recepte za uskršnje kolače koji mogu zadovoljiti različite ukuse i potrebe, od tradicionalnih i bogatih do zdravih i onih bez pečenja. Bez obzira na to želite li klasičnu pincu, zdravi kolač s mrkvom, suhi kolač s bademima, ili moderne verzije poput cheesecakea bez pečenja, svatko može pronaći nešto za svoj blagdanski stol.

Ovi recepti omogućavaju kreativnost i prilagodbu sastojaka prema osobnim preferencijama ili dijetalnim ograničenjima, dok istovremeno čuvaju duh Uskrsa kroz zajedničko uživanje u slatkim delicijama. Sjetite se, Uskrs je vrijeme okupljanja, veselja i obnavljanja, a ovi kolači mogu doprinijeti stvaranju tople i ugodne atmosfere za vas i vaše najmilije. Uživajte u pripremi i dijeljenju ovih slastica, i neka vam Uskrs bude ispunjen radošću, mirom i slatkim trenucima.

Podijeli ovaj članak
Facebook Twitter Kopiraj poveznicu Isprintaj

Pogledajte i ovo

Hrana i pićeZdravlje

Zdrave namirnice koje su za zdravlje štetnije od slatkiša

1 minuta čitanja
Kako skuhati tursku kavu? 7 tajni za bogatiji okus
Hrana i piće

Kako skuhati tursku kavu? 7 tajni za bogatiji okus

16 minuta čitanja
Štrudle: 6 recepata za najslađe bisere za cijelu obitelj
Hrana i piće

Štrudle: 6 recepata za najslađe bisere za cijelu obitelj

15 minuta čitanja
Hrana i pićeZdravlje

Namirnice koje pridonose zdravlju mozga

1 minuta čitanja
Hrana i piće

3 razloga zbog kojih je rajčica kraljica svakog obroka

2 minuta čitanja
11 ukusnih marinada za ribu
Hrana i piće

11 najukusnijih marinada za ribu

13 minuta čitanja
DalmacijaPortal.hrDalmacijaPortal.hr
Pratite nas
Copyright 2024 © Sva prava pridržana.
  • Uvjeti korištenja
  • Pravila privatnosti
  • Kontakt
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?