Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Dubrovačko-neretvanska

Kod Dubrovnika spašen britanski skiper i njegova jedrilica: Ministar obrane pohvalio Obalnu stražu

Brza i učinkovita reakcija Obalne straže

Foto: Pixabay

Jučer se u akvatoriju južno od Dubrovnika odvijala mala drama. Jedrilica „AURORA“ britanskog državljanina pretrpjela je kvar na pogonskom stroju zbog čega mu je bila onemogućena daljnja plovidba. Na sreću, brzo je i učinkovita reagirala Obalna straža.

U nastavku donosimo potpuni izvještaj MORH-a:

Obalni ophodni brod Obalne straže RH OOB-31 “OMIŠ” koji se nalazio na redovnoj zadaći nadzora mora 11. travnja 2022. u popodnevnim satima zaprimio je poziv za pomoć upućen s jedrilice “AURORA” koja je u akvatoriju južno od Dubrovnika pretrpjela kvar na pogonskom stroju. U koordinaciji s Lučkom kapetanijom Dubrovnik i Nacionalnom središnjicom za usklađivanje traganja i spašavanje na moru centrom za traganje i spašavanje u Rijeci (MRCC – Maritime Rescue Coordination Center), zapovjednik OOB-31 poručnik fregate Marin Delić uputio je brod prema navedenoj poziciji. Doplovljenjem do jedrilice, s OOB-31 u more je spuštena brza interventna brodica kojom je član posade Obalne straže RH došao do jedrilice. Pregledom plovila utvrđeno je kako je skiper plovila britanski državljanin koji nije bio izložen bilo kojoj vrsti ugroze nakon čega je OOB-31 jedrilicub teglio do luke Gruž. Iz luke Gruž jedrilica i skiper upućeni su u Lučku Upravu Dubrovnik.

Oglasio se i ministar Banožić koji je pohvalio Obalnu stražu i naglasio je njihovu visoku razinu profesionalizma ustvrdivši da se možemo osjećati sigurno na Jadranskom moru.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vas zanimati