Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Splitsko-dalmatinska

Gradonačelnik Puljak obznanio odluku: „Zamjenik Ivošević i ja dajemo ostavke, a Split ide na izbore.”

Foto: Grad Split

Na današnjoj konferenciji za medije gradonačelnik Ivica Puljak izvijestio je javnost o svojoj odluci: – Zamjenik Ivošević i ja ćemo dati ostavke i Split ide na nove izbore, kazao je gradonačelnik dodavši kako će novi izbori u Splitu biti ‘referendum o budućnosti ili prošlosti, o redu ili neredu’.

Gradonačelnik je potom kazao svoj stav vezano za zamjenika Ivoševića: – Bojan Ivošević nije teret. On je nosio teret bivših vlasti i teret nereda koji je vladao u gradu Splitu. On je uvodio red i ja se zamjenika Ivoševića ne odričem. Jedan verbalni gaf ne može odrediti čovjeka u onome bitnome. Svi smo mi griješili u životu, ali je važno ono što smo radili prije i nakon toga, kazao je gradonačelnik Puljak, dodavši kako će obojica ostavke uručiti idući tjedan kada se obave tehnički detalji, na način koji će omogućiti urednu tranziciju vlasti i nesmetano funkcioniranje Grada do izbora nove vlasti.  Potvrdio je također kako će do sljedećih izbora Grad voditi zamjenik Antonio Kuzmanić koji će se brinuti o održavanju ‘hladnog pogona’ i funkcioniranju Grada i iz te pozicije, prema riječima gradonačelnika, zamjenik Kuzmanić neće sudjelovati u kampanji.

Gradonačelnik je također kazao kako smatra da bi se u ovoj situaciji trebalo što prije raspustiti Gradsko vijeće, a kako bi se u lipnju, paralelno s kotarskim izborima, održali i izbori za gradonačelnika i Gradsko vijeće. Time bi se, smatra gradonačelnik, uštedio javni novac potreban za organizaciju izbora.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vas zanimati

Splitsko-dalmatinska

Hajduk je prije planiranog roka završio 'bili vikend'. Iz kluba su naveli kako je sve - rasprodano!

Njuz

Iz splitske tvrtke Vodovod i kanalizacija d.o.o. obavještavaju potrošače da je velika količine kiše koja je u proteklom periodu pala na šire splitsko područje uzrokovala zamućenje na izvoru...

Splitsko-dalmatinska

Ne propustite 'bili vikend'. U petak, subotu i nedjelju po promotivnim cijenama će te moći kupiti velik dio asortimana iz Hajdukove kolekcije.

Splitsko-dalmatinska

Iz Državnog hidrometeorološkog zavoda upozoravaju na opasne vremenske prilike za splitsko područje. Naime, izdano je narančasto upozorenje za jaki vjetar (vrlo jako jugo), obilnu...