Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Zanimljivosti

Jednostavni načini kako učiniti kućanske poslove zabavnijima

Ljudi prosječno provedu 40 minuta dnevno obavljajući kućne poslove koji uključuju pranje posuđa, čišćenje, usisavanje itd. Međutim, iako se to ne čini kao naročito puno vremena, tko želi provesti subotu ribajući pod u zahodu ili radeći neki drugi monotoni kućanski posao? Srećom, postoje razni načini kako i tu vrstu zadataka učiniti puno zanimljivijom i zabavnijom. Možda vam neki od ovih jednostavnih način pomogne kako da postignete upravo to!

Pojačajte najdražu playlistu iz srednje škole

Ako želite maraton čišćenja učiniti podnošljivim, pa čak i zabavnim, morate slušati nešto što će vam podići raspoloženje i motivirati vas da uz zvukove koje volite brže završite s poslom. Možemo reći da je gotovo bilo koji posao puno podnošljiviji uz glazbu i to više nije niti teorija, već prava činjenica!

Zapišite što želite obaviti prvo

Prije nego krenete sa samim poslom, vodite računa o tome da znate što želite postići. Ne samo da će vam biti lakše odlučiti kada ste uistinu gotovi, već će vam iz razloga što ste se organizirali i znate kada ste započeli te kada ćete završiti, biti puno lakše odraditi određeni posao. Ne znamo koji oblik psihologije stoji iza ovoga, ali uistinu je tako!

Obećajte si nešto zabavno

Dodatna motivacija može uvelike olakšati neki posao. Obećajte sami sebi da ćete se počastiti na neki način kada završite s poslom i vjerujte da ćete pronaći tu motivaciju koja vam nedostaje. Na kraju dana, svakako ste to i zaslužili.

Učinite vježbu od posla

Ako od posla uspijete učini i neki oblik tjelovježbe, može se reći da ste jednim udarcem ubili dvije muhe. Odradit ćete potrebne zadatke, a uz to i vježbati za što malo tko ima volje. Ako posao nije pretežito dinamičan i ne znate kako od njega zapravo učiniti vježbu, budite kreativni! Stavite maleno opterećenje oko gležnjeva, gibajte se dok metete sobu ili usisavajte koristeći razne oblike istezanja. Nekome tko vas promatra sa strane možda će izgledati smiješno, ali vi ćete znati da je korisno.

Gledajte film

Ako slažete ili peglate odjeću, perete posuđe ili organizirate nešto, nije na odmet pustiti neki film na koji možete svake sekunde baciti pogled. Prije nego mislite, vaš posao će biti obavljen, a sve to dok ste gledali zabavnu komediju ili uživali u neprekidnoj akciji odabranog filma.

Pretvorite posao u igru

Umjesto da čistite jednom te istom metodom, pokušajte taj kućanski zadatak pretvoriti u zabavnu igru. Odmah nam na pamet pada bacanje smeća u koš u stilu košarkaša, ali postoje i mnogi drugi načini kako jednostavnom igrom nešto dosadno učiniti zabavnijim.

Izvor fotografije:

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Zanimljivosti

Prethodnih dana na društvenim mrežama se proširila vijest da ako se javite na ovaj broj, vrlo je vjerojatno da ćete ostati bez novca. Brojni...

Događanja

Pogoditi dobitne brojeve lutrije san je svakog igrača Eurojackpota. Budući da se lutrija u potpunosti temelji na sreći, nije tako lako napraviti pravi izbor....

Njuz

Ryanair, najveća europska zrakoplovna kompanija, 01. srpnja je proslavila ponovno otvaranje baze u Zadru. S dva bazna zrakoplova, 78 tjednih letova prema 37 odredišta,...

Intervju

Napravili smo veliki intervju s legendom hrvatske košarkaške reprezentacije, Rokom Lenijem Ukićem