Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Splitsko-dalmatinska

Gradonačelnik Splita: ‘Želimo imati jednake ovlasti kao i Zagreb’

Nakon razgovora s Plenkovićem

Foto: Screenshot

Prije desetak dana, predsjednik Vlade, Andrej Plenković, obišao je Dubrovnik i Split gdje je razgovarao sa splitskim gradonačelnikom, Ivicom Puljkom. Bio je to prvi sastanak čelnog čovjeka Splita s prvim čovjekom Vlade još od svibnja prošle godine i lokalnih izbora. Jedna od glavnih tema bila je da se Gradu Splitu dodijele ovlasti slične ili jednake kao Gradu Zagrebu, odnosno, da Split može upravljati čitavim svojim teritorijem, što dosada nije slučaj. Tu temu potvrdio je danas Puljak:

Grad Split će uputiti prijedlog Hrvatskome saboru za donošenje zakona po kojemu veliki gradovi – Split, Rijeka i Osijek, a možda i ostali gradovi, imaju ingerencije nad cijelim svojim teritorijem da bi njime mogli upravljati i uvesti red gdje god to žele, a da bi spriječili  birokratske zavrzlame s viših razina. Tražimo da zakonom bude regulirano da Split ima potpuno jednake ovlasti kao i Grad Zagreb.

Pred splitskim gradonačelnikom nije lagan posao budući da neki od politički važnih ljudi nisu na njegovoj strani. S njegovim prijedlogom, recimo, nije se složio splitsko-dalmatinski župan, Blaženko Boban.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vas zanimati