Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Sport

Grad Zadar odobrio pozajmicu KK Zadar u iznosu od 700 tisuća kuna

Foto: KK Zadar

Odlukom gradonačelnika Branka DukićaGrad Zadar je odobrio pozajmicu KK Zadar u iznosu od 700 tisuća kuna na rok do 31. siječnja 2023. godine. Navedeni iznos bit će utrošen za isplatu zaostale plaće za mjesec ožujak igračima iz prve momčadi, a sukladno postojećim ugovorima.

Gradonačelnik je odluku donio nakon sastanka s direktorom Kluba koji ga je izvijestio kako se, nakon više posljednjih godina, prvi put Klub našao u situaciji u kojoj ne može redovito izvršavati obveze prema igračima. Također, naveo je i kako bi se neizvjesnost oko daljnjeg financiranja kluba mogla odraziti na „svlačionicu“ u samoj završnici ove natjecateljske sezone.

– Ovom pozajmicom preostalim članovima u NO „kupujemo“ vrijeme da konačno donesu svoju odluku i jasno se odrede prema budućnosti KK Zadar. Košarka se u Zadru igrala i prije njih, a igrat će se i ubuduće. Najlakše je davati podršku, tapšati igrače po ramenu i prebacivati odgovornost. U svakom slučaju odgovornost je na njima kao vijećnicima jer će baš oni odlučiti hoće li ili neće Grad Zadar kao vlasnik osigurati sredstva Klubu za plaće igračima i radnoj zajednici, poduprijeti rad s mladim igračima…, kazao je gradonačelnik i nastavio:

– I igrači i radna zajednica dosadašnji tijek sezone odrađuju profesionalno i ni na koji način nisu utjecali na situaciju u kojoj se klub trenutno nalazi. Izjave vijećnika u NO kojima najavljuju prekid financiranja do ostvarivanja njihovih uvjeta dodatno doprinose nestabilnostima. Jasno je kako će Klub, a time i vlasnik, svoje ugovorene obveze prema igračima morati podmiriti, a u slučaju mogućih tužbi stvarat će se novi troškovi, ali i otvoriti mogućnost blokade KK Zadra od strane pravnih tijela FIBA-e uoči iduće sezone. Isto tako, neispunjavanjem ugovornih obveza prema igračima u pitanje se dovodi i ostanak mladih prvotimaca u klubu koji su stasali kroz mlađe selekcije i u njima dosegli status reprezentativaca, obrazložio je ovu odluku gradonačelnik.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vas zanimati

Sport

Hrvatska u-21 reprezentacija slavila je u Puli protiv Danske s rezultatom od 2-1.

Sport

Hrvatska je na Maksimiru savladala reprezentaciju Danske s rezultatom 2:1. Na taj način preuzeli su vrh skupine.

Splitsko-dalmatinska

Nakon što je zasjeo na vruću klupu splitskog Hajduka, Mislav Karoglan će dobiti pojačanje. Radi se o njegovom prezimenjaku iz Croatie Zmijavaca, Goranu Karoglanu....

Splitsko-dalmatinska

Na brzinu oformljena reprezentacija Hrvatske odigrala je prijateljski ogled protiv Katara. Naime, domaćin Svjetskog prvenstva, Katar, ostao je bez protivnika, a HNS je izišao...