Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Zanimljivosti

Festival zvijezda u Vrsima – Uhvatite zvijezdu padalicu!

Prvi festival zvijezda održava se u petak 12. kolovoza od 22 sata na Prizdi u Vrsima. U ovom malenom tjesnacu između kopna i otočića Zečevo moći ćete uživati u fenomenu padanja skupine meteora perzeida, poznatih i pod nazivom Suze svetog Lovre.

Meteori perzeidi su dobili ime prema radijantu koje se nalazi u zviježđu Perzej, a svake ih godine možemo vidjeti u ljetnim mjesecima kada velik broj meteora, odnosno krhotina iz svemira udara u Zemljinu atmosferu. Pritom ostavljaju za sobom tragove svijetla pružajući privid kao da zvijezde padaju. Kreću se brzinom od oko 60 kilometara na sat, a u jednom ih satu može pasti i do šezdeset. Ove godine će biti najvidljiviji u noći s 11. na 12. kolovoza, a najbolje vrijeme za promatranje je od ponoći do zore.

U Vrsima ove godine možete uživati u ovom zvjezdanom događaju uz zvukove jazza i nastup Tomislave Stelle i Nade Smoljan koje će se pobrinuti za romantičnu atmosferu ove jedinstvene noći.

Događaj organizira Centar za podršku i razvoj civilnog društva – Cepora Vrsi, a pokrovitelji su Općina Vrsi, Turistička zajednica Općine Vrsi i Vrsi infrastruktura. Organizatori poručuju: Uhvatite „padalicu”, zaželite želju i čekajte da se ostvari.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vas zanimati