Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Događanja

Autocesta A1 zatvorena zbog orkanske bure, a iz HAK-a upozoravaju da su i zamjenski smjerovi pod ledom i vijavicom

Orkanska bura koja je jutros zapuhala pod Velebitom ostavlja Dalmaciju u prometnoj (polu)blokadi, jer su za sve skupine vozila zatvorene autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina), Jadranska magistrala između Svete Marije Magdalene i Senja, prometnica Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most, piše Zadarski.

Vozači koji će iz Dalmacije kretati prema unutrašnjosti zemlje, kao i u suprotnom smjeru, na raspolaganju imaju već spomenutu dionicu preko Velebita, smjerom Obrovac-Gračac, dok je potez od Knina prema Gračacu već pod zimskim uvjetima.

Iz Hrvatskog autokluba (HAK) pozivaju sudionike u prometu na krajnji oprez na dionici između Zrmanje i Malovana, jer se na kolniku stvaraju sniježni zapusti i ledene plohe zbog vijavice koja znatno smanjuje vidljivost i vjetra koji dodatno snižava temperaturu zraka.

Samo za osobna vozila otvorena je autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, dok se teretna vozila s priključnim vozilom isključuju se na odmorištu Vukova Gorica u smjeru Gorskog kotara i Rijeke, te na čvoru Kikovica za smjer Zagreb.

Na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika, Jadranskoj magistrali između Bakra i Novog Vinodolskog i lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a na Jadranskoj magistrali između Novog Vinodolskog i Senja dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Izvor fotografije:

  • Autocesta: Pixabay
Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vas zanimati

Zadarska

Iz Hrvatskog autokluba izvještavaju kako je danas zbog velikih naleta vjetra Paški most otvoren isključivo za osobna vozila. – na Jadranskoj magistrali (DC8) između...

Njuz

Azorska anticiklona povlači se prema Atlantiku, a nad Europu sa sjeverozapada prodire hladan i nestabilan zrak. Ciklona nad istočnom Europom i Baltičkim morem premješta...

Zanimljivosti

U našim obilnim i priobalnim krajevima kartanje je već više od stotinu godina popularan način kraćenja vremena i zabavljanja u društvu prijatelja, a tršćanske...