Preko stotinu izlagača, vrhunska vina iz cijele Hrvatske, Food corner, vrhunski chefovi – sve su to noviteti ovogodišnjeg izdanja Zadar Wine Festivala koji će se, nakon dvije godine stanke, održati 1. i 2. travnja na Višnjiku.
Ovaj se eno-gastro događaj seli u dvoranu u sklopu Športskog centra Višnjik, prostor koji organizatorima nudi dodatne mogućnosti i sadržaje za organizaciju jednog ovakvog eventa. Tako će svi posjetitelji od 14 do 20 sati moći uživati u vrhunskim vinima iz cijele Hrvatske. Na 92 izlagačka mjesta predstavit će se više od stotinu vinara od krajnjeg istoka i sjevera Hrvatske, preko Istre sve do Pelješca.
Organizator festival, sommelier Ivan Stiblik, najavio je to na konferenciji za medije održanoj u HGK Županijskog komori Zadar. Kako je istaknuo, Zadar Wine Festival jedini je takve vrste u Dalmaciji koji okuplja vinare iz cijele Hrvatske. Tu priča ne staje jer ćemo imati mogućnost kušanja i 20-ak različitih vina iz vinarija iz BiH, Italije, Francuske, Španjolske, Njemačke, Slovenije, što festivalu daje na dodatnoj vrijednosti jer rijetko imamo priliku kušati svjetska vina iz najpoznatijih vinskih regija, objavljeno je na službenoj stranici Turističke zajednice Grada Zadra.
U sklopu festivala ove godine će prvi put biti organiziran Food corner, manifestacija koju će popratiti Zadar Street Food Festival. Ovo je dogovor dvaju organizatora da vinski festival ugosti gastronomski, a na ovaj način bi zajedno predstavili gastronomiju kroz jedan drugačiji segment. Na Food corneru gostovat će i dva hrvatska kuhara. Riječ je o Braci Sanjinu iz restorana Griblja, s kojim ćemo se družiti u petak, 1. travnja, i Saši Beganu iz restorana Foša koji će na festivalu biti u subotu, 2. travnja. Radi se dvojici vrhunskih chefova s preporukama Michelinovih zvjezdica.
Neizostavni dio festivala je i glazbeni program pa će u petak nastupiti Elena Stella i Ante Jeličić Trio, a u subotu Helena Hunčaga i Acoustic Trio. Prvog dana festivala bit će upriličena i dodjela diploma i priznanja sommelierima prve razine koji su nedavno pohađali tečaj za sommeliere. S obzirom na novu lokaciju događaja, osigurano je i besplatnih 1 100 pakirnih mjesta za izlagače i posjetitelje.