Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Događanja

Zadarski plesni ansambl otvara novu plesnu sezonu

Foto: Zadarski plesni ansambl

Zadarski plesni ansambl otvara novu plesnu sezonu 2022/23 u petak 9. rujna u 20 sati. Tada će u crkvi sv. Donata nastupiti autorice Matea Bilosnić i Josipa Štulić izvedbom predstave Opera Mediterranea.

U nastavku sezone gostovat će Baletni ansambl HNK Split, te predstava Imam te iz Zagreba, Melodrama iz Rijeke. Također će se održat i nezaobilazna Večer plesne minijature, kao i božićna produkcija na kraju godine.

Interdisciplinarni projekt umjetnica Josipe Štulić i Matee Bilosnić Opera Mediterranea, istraživački je projekt u kojem autorice stvaraju vlastitu opernu formu kroz igru razgovornog folklora, misli i osjećaja mediteranske svakodnevice.

Govor o Mediteranu trpi od mediteranske govorljivosti: sunce i more; vjetrovi, vali, žali; otoci sreće ili izgona; djevojke rano dozrele i starice u crno zavijene; maslina, naranča i limun žut; palme, pinije, čempresi; lađe i pozivi na put; plovidbe i brodolomi, te priče o njima i uspomene na njih; raskoš i bijeda; stvarnost i tlapnja; život i san.” – Predrag Matvejević

Pokrovitelji Plesne sezone su Grad Zadar i Ministarstvo kulture i medija. Rad Zadarskog plesnog ansambla podržan je sredstvima Zaklade Kultura nova. Rezervacija ulaznica mogu se naručiti na mail adresi: [email protected]. Ulaznice se također mogu kupiti i prije predstave.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vas zanimati

Događanja

Krajem prošlog tjedna, od 31. ožujka do 3. travnja 2022., na poziv gradonačelnika Grada Zadra Branka Dukića, u Zadar su iz škotskog grada Dundeeja...