Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Događanja

Wings for Life u nedjelju ponovo u Zadru

Foto: Policijska uprava zadarska

Utrka Wings for Life, koja se od 2014. trči diljem svijeta, u nedjelju 8. svibnja ponovo starta u 13 sati s Liburnske obale u Zadru. 

Nakon dvije pandemijske godine, kada se trčalo samostalno uz aplikaciju, ovogodišnja utrka u Zadru koja ponovo okuplja 5000 trkača na zajedničkom startu, već je rasprodana. Humanitarni cilj, pronalaska izlječenja ozljeda leđne moždine, je i ove godine privukao velik broj zainteresiranih u Zadar, kao dio utrke koja je postala najmasovnija na svijetu i trči se na šest kontinenata istovremeno. Devetu godinu zaredom trkači će prikupljati sredstva za ovaj plemeniti cilj.

Povodom ovog događaja, Policijska uprava zadarska objavila je preporuku vozačima koju prenosimo u cijelosti:

“U nedjelju, 08. svibnja  promet će se odvijati uz posebnu regulacija zbog održavanja utrke WINGS FOR LIFE RUN na dionicama:

1. od 09.15 do 14,00 sati  Liburnska obala – Ulica Narodnog lista 
2. od 11.45 do 14.00 sati   Liburnska obala – Ulica O.K. Tomislava      
3. od 12.00 do 14.00 sati  Zrinsko-Frankopanska Ulica – Put Murvice – dr. Franje Tuđmana – Ante Starčevića
4. od 12.15 do 14.15 sati  Ulica 4. GBR – 84. Bojne HV „Termiti“ do izlaza iz Zadra, promet u smjeru juga 
5. od 12.30 do 14.30 sati  na dionici ceste  D8 – Bibinje – Sukošan – Sv. Petar – Turanj – Sv. F. i Jakov – Biograd – Pakoštane –  Drage, do granice sa Šibensko-kninskom županijom, promet će se odvijati uz posebnu regulaciju po dionicama sukladno kretanju trkača.

U vremenu od 11.30 do 14.00 sati ulaz odnosno izlaz vozilima sa zadarskog poluotoka neće biti moguć preko križanja Jazine. 

U vremenu od 12.30 do 16.00 sati cjelokupni promet u oba smjera, državnom cestom od Zadra do Draga odnosno granicom sa Šibensko-kninskom županijom i nadalje u smjeru Primoštena će se odvijati uz posebnu regulaciju policijskih službenika i to po dionicama sukladno kretanju trkača.

Savjetuje se vozače da u navedeno vrijeme u što manjoj mjeri koristiti ulice, koje su ujedno obilazni pravci za kretanje vozila:

– Ulica dr. Franje Tuđmana
– Ulica V. Mačeka
– Ulica braće Miroslava i Janka Perica
– Ulica Franka Lisice
– Ulica Put Murvice
– Ulica II. Zasjedanja ZAVNOH-a


Savjetujemo da se u navedena vremena izbjegavaju navedeni cestovni pravci i koriste alternativni pravci. Zbog održavanja utrke očekuju se pojačane gužve i povećani zastoji prometa, stoga molimo sve sudionike u prometu za strpljenje i da poštuju zapovjedi, upute i smjernice policijskih službenika na terenu, te upute redarske službe organizatora utrke, kako svojim ponašanjem ne bi ugrozili vlastitu, ali i sigurnost ostalih sudionika u prometu.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vas zanimati

Zadarska

Policijska uprava Zadarska je tijekom vikenda zaprimila nekoliko prijava krađa novčanika. U subotu u prijepodnevnim satima, na predjelu Poluotoka, netko je iskoristio nepažnju 71-godišnjakinje...

Događanja

Jubilarnih 60 godina Gradskog mosta Grad Zadar obilježit će idućih dana prigodnim događanjima u suradnji s Ronilačkim klubom KPA Zadar, Biciklističkim klubom Zadar, Triatlon klubom Zadar, ŠRD...

Događanja

U nedjelju u 13 sati starta humanitarna utrka Wings for life. Povodom održavanja humanitarne utrke Wings for life World run 2022., koja u nedjelju u 13...

Njuz

Dogus Grupa službeno je pokrenula radove na izgradnji hotela s pet zvjezdica u zgradi stare tvornice Maraska, nekadašnjem sjedištu tvornice pića Maraska u Zadru....