Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Šibensko-kninska

Više požara kod Šibenika – Vatrogasci savjetovali mještane da zatvore prozore

Foto: Pixabay

Danas je oko podneva izbilo nekoliko požara kod Šibenika, kod Jadrije i Srime, a u isto vrijeme izbio je požar u Dubravi kod Šibenika. Bura je dodatno pojačala požare na svim lokacijama.

Oko 15 sati vatrogasci su stavili pod nadzor požar u Dubravi gdje je gorjela gusta borova šuma, a na terenu je bilo 38 vatrogasaca, 12 vozila i 2 kanadera.

U isto vrijeme požari kod Jadrije i Srime i dalje su aktivni, a zatvorene su dionice D-8 i D-27 Jadranske magistrale. Nina Francetić iz Hrvatske vatrogasne zajednice (HVZ) potvrdila je da u gašenju požara na Jadranskoj magistrali sudjeluju dva kanadera, dva Air Tractora, 61 vatrogasac i 22 vatrogasna vozila, prenosi Index.hr.

Dva aktivna požara kod Jadrije i Srime tijekom poslijepodnevnih sati spojena su u jedan veliki, aq nestalo je i struje u Dubravi, Zatonu, Pirovcu, Vodicama, Prviću, Žirju, Žaboriću, Stankovcima i Murteru.

U isto je vrijeme Lučka kapetanija objavila da zabranjuje plovidbu između luke Šibenik i Šibenskog mosta kako bi se osigurao koridor za kanadere koji gase požar.

Oko 18 sati otvorena je dionica Jadranske magistrale, a manje od sat vremena kasnije Šibenski dogradonačelnik Danijel Mileta, ujedno i načelnik Stožera civilne zaštite grada Šibenika izjavio je kako su požari stavljeni pod kontrolu, iako još nisu u potpunosti ugašeni, izvještava Index.hr.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vas zanimati

Zadarska

Danas je oko 15 sati buknuo požar na vrhu brda u Parku prirode Telašćica. Nakon što su zadarski vatrogasci zaprimili dojavu o požaru, na...

Zadarska

Na Jadranskoj magistrali na mjestu gdje je ograničenje 50 km/h, Zadranka je vozila brzinom većom od 100 km/h. Općinski sud u Zadru joj je...

Zadarska

PU zadarska je danas, 11. kolovoza u 14:33 dobila dojavu o prometnoj nesreći na Jadranskoj magistrali kroz Tusticu u kojoj su sudjelovala tri vozila....

Šibensko-kninska

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad tri maloljetne osobe koje šibenska policija sumnjiči za dovođenje u opasnost općeopasnom radnjom ili sredstvom iz nehaja. Osumnjičeni su...