Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Sport

Venus Williams trenira u teniskom kompleksu ŠC-a Višnjik

Foto: višnjik.hr

Matija Pecotić, hrvatski tenisač, povremeni član reprezentacije za Davisov kup, nakon što je parkirao vozilo kod ulaza na teniske terene s tvrdom podlogom nešto poslije 10 sati u četvrtak, 7. srpnja 2022., elegantno je otvorio vrata i kavalirski prema skalinama poveo – Venus Williams, objavljeno je na službenoj stranici Sportskog centra Višnjik.

Venus Williams (1980.), američka tenisačica, jedna od najvećih igračica (2002. bijaše prva na WTA listi) u teniskoj povijesti, igračica čiji je tenis milijune zaljubljenika u tu igru, ali i druge ljubitelje sporta, ostavljao bez daha, došla je u Športski centar Višnjik gdje će odraditi dio svoga programa poslije nedavnoga nastupa na Wimbledonu u ždrijebu mještovitih parova gdje je nastupila u dva kola s partnerom Jaimem Murrayjem.

Na terenu je Venus Williams i Matiju Pecotića dočekao Lovre Rončević, predsjednik TK-a Zadar 08, a poslije upoznavanja i dobrodošlice, Venus je trening počela zagrijavanjem i istezanjem, a poslije je i zaigrala s Matijom Pecotićem.

– Počašćeni smo i ponosni što je velika teniska zvijezda poput Venus Williams za dio svojih aktivnosti odabrala naš teniski kompleks. Želimo joj da se u našem gradu osjeća ugodno, a da na Višnjiku ostvari sve što ima u planu i programu – kratko je kazao Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik.

Foto: ŠC Višnjik

Venus je, inače, starija sestra u obitelji Williams, mlađa je Serena, koja je u svijet tzv. bijeloga sporta unijela neke nove dimenzije. Primjer sestara Venus i Serene i njihove obitelji bio je uzor mnogim mladim tenisačicama i tenisačima, navlastito u segmentu potpune predanosti teniskoj igri, ustrajnosti, golemom trudu i zalaganju…

Venus Williams u profesionalnoj karijeri ostvarila je 815 pobjeda u pojedinačnoj konkurenciji, osvojila je 49 naslova, od čega sedam na turnirima Grand Slam kategorije, ima olimpijska zlata, niz pobjeda u paru sa sestrom Serenom… Tijekom karijere od nagrada na turnirima osvojila je više od 42 milijuna američkih dolara, a u datom trenutku počela se baviti i biznisom. K tomu, isticala se i u humanitaronom segmentu, te kontinuiranom promicanju tenisa i ohrabrivanju mladih ljudi da se kao ličnosti izgrađuju i potvrđuju u tenisu ili sportu općenito.

Koordinator boravka Venus Williams u Zadru, te njezinih aktivnosti, je Matija Pecotić u suradnji sa ŠC-om Višnjik i TK-om Zadar 08.

Usput, valja napomenuti da je teniski kompleks u ŠC-u Višnjik bio mjesto niza znamenitih događanja međunarodne naravi (polufinale Davisova kupa Hrvatska – SAD, Adria Tour-a, UTR-ovih turnira…), priprema hrvatski reprezentativaca za Davisov kup, pa domaćih natjecanja… a u razvojnom planu ŠC-a Višnjik značajno mjesto imaju i sljedeći zahvati na infrastrukturi koji će (zahvati) pridonijeti novim i novim značajnim događanjima tijekom cijele kalendarske godine.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vas zanimati

Splitsko-dalmatinska

Hrvatska je s 4:1 pobijedila Kanadu te je zasjela na prvo mjesto u skupini.

Splitsko-dalmatinska

Hajduk je prije planiranog roka završio 'bili vikend'. Iz kluba su naveli kako je sve - rasprodano!

Događanja

Ovogodišnji Advent u Zadru započeo je na Dan grada Zadra, a trajat će punih 45 dana, sve do 7.siječnja. Prema najavama ugostitelja koji su...

Dubrovačko-neretvanska

Ante Delija postao je prvak u PFL-u. Pobjedom protiv Brazilca, Matheusa Scheffela, uspio je doći do pojasa, ali i milijun dolara koliko iznosi prva...