Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Splitsko-dalmatinska

U Splitu završena prva faza restauratorskih radova u Etnografskom muzeju

Foto: Grad Split

U prizemlju Etnografskog muzeja završeni su radovi prve faze uređenja prostora u  svrhu prezentacije podnih kasnoantičkih mozaika datiranih u razdoblje s kraja 4. i početka 5. stoljeća.

U sklopu radova obavljen je restauratorski zahvat na antičkim zidovima (zapadni i južni zid prostorije): čišćenje, fugiranje, uklanjanje cementnih ispuna, konsolidacija i obrubljivanje antičke žbuke te sanaciju vlage na sjevernom i istočnom zidu. Ti su  zidovi konsolidirani te je postavljena hidroizolacija i žbuka. Dio poda bez mozaika je također konsolidiran i prilagođen restauratorskom zahvatu prezentacije mozaika.

Radove je izvela tvrtka „Kvinar d.o.o.“ iz Podstrane, a  vrijednost radova je 120.712,75 kn s PDV-om.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vas zanimati

Splitsko-dalmatinska

Hajduk je prije planiranog roka završio 'bili vikend'. Iz kluba su naveli kako je sve - rasprodano!

Njuz

Iz splitske tvrtke Vodovod i kanalizacija d.o.o. obavještavaju potrošače da je velika količine kiše koja je u proteklom periodu pala na šire splitsko područje uzrokovala zamućenje na izvoru...

Splitsko-dalmatinska

Ne propustite 'bili vikend'. U petak, subotu i nedjelju po promotivnim cijenama će te moći kupiti velik dio asortimana iz Hajdukove kolekcije.

Splitsko-dalmatinska

Iz Državnog hidrometeorološkog zavoda upozoravaju na opasne vremenske prilike za splitsko područje. Naime, izdano je narančasto upozorenje za jaki vjetar (vrlo jako jugo), obilnu...