DalmacijaPortal.hrDalmacijaPortal.hr
  • Početna
  • Magazin
  • Zdravlje
  • Hrana
  • Putovanja
Obavijesti Prikaži više
Font ResizerAa
DalmacijaPortal.hrDalmacijaPortal.hr
Font ResizerAa
  • Početna
  • Magazin
  • Zdravlje
  • Hrana
  • Putovanja

Popularno

Kako kombinirati vino i hranu? Donosimo 7 pravila

Kako kombinirati vino i hranu? Donosimo 7 pravila

8 minuta čitanja
Kako hodanje po prirodi utječe na zdravlje? Evo 7 koristi

Kako hodanje po prirodi utječe na zdravlje? Evo 7 koristi

8 minuta čitanja
Kako prepoznati dalmatinski mentalitet? Evo 7 osobina

Kako prepoznati dalmatinski mentalitet? Evo 7 osobina

8 minuta čitanja

Pratite nas na Fejsu

18kFollowersLike
Copyright 2024 © Filip Media d.o.o. Sva prava pridržana.
Hrana i piće

3 razloga zbog kojih je rajčica kraljica svakog obroka

M. J.
Ažurirano: 25 ožujka, 2024 10:51 pm
Autor: M. J.
Podijeli
Foto: Pixabay
Podijeli

Rajčica je veoma zdravo voće koje se kroz cijelu godinu može nalaziti na našim stolovima. Od svježe izrezane kao prilog ili kao sastojak salate, preko umaka za razne vrste tjestenina, pa sve do smoothie sokova i koktela, upotreba rajčice je raznovrsna.

Ovaj zahvalni plod sa svakim novim istraživanjem dokazuje koliko je koristan ljudskom organizmu, a mi vam donosimo tri razloga zašto bi ste je trebali uvrsititi u prehranu.

Prepuna je antioksidansima

Rajčica sadrži obilje biljnih spojeva koje se u prirodi nalaze u voću i povrću, a puni su antioksidansima koji čiste naše tijelo. Jedan od njih je likopen, koji ujedno rajčici daje crvenu boju, a najviše antioksidansa se nalazi upravo u kori, odnosno koži rajčice. Karotenoid je također jedan od spojeva koji se nalazi u rajčici, a štiti našu kožu od sunca i štetnih UV zračenja.

Rane i ožiljci zarastaju brže

Rajčice su prepune vitamina C koji stimulira kolagen iz ljudske kože, pa vaše posjekotine i rane brže zarastaju, EatThis.

Lakša razgradnja željeza

Osim što sadržava kalij u sebi, rajčica pomaže i kod razgradnje ostalih željeza, odnosno pomaže organizmu da brže apsorbira željeza koja unesemo kroz druge oblike hrane. Na taj način kisik dolazi brže do mišića i organa kroz cijelo tijelo.

OznakehranaMagazinzdravlje
Podijeli ovaj članak
Facebook Twitter Kopiraj poveznicu Isprintaj

Pogledajte i ovo

Kako se jedu kozice?
Hrana i piće

Kako se jedu kozice?

11 minuta čitanja
10 osnova zdravog kuhanja
Hrana i piće

10 osnova zdravog kuhanja koje morate znati

14 minuta čitanja
Hrana i piće

Jesu li kiseli krastavci zdravi?

1 minuta čitanja
Hrana i pićeZdravlje

Ovi znakovi govore da unosite previše kofeina

1 minuta čitanja
Hrana i piće

Evo koje namirnice prirodno izbjeljuju zube

1 minuta čitanja
Kako pripremiti dalmatinsku peku? Evo 7 korisnih savjeta
Hrana i piće

Kako pripremiti dalmatinsku peku? Evo 7 korisnih savjeta

8 minuta čitanja
DalmacijaPortal.hrDalmacijaPortal.hr
Pratite nas
Copyright 2024 © Sva prava pridržana.
  • Uvjeti korištenja
  • Pravila privatnosti
  • Kontakt
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?