DalmacijaPortal.hrDalmacijaPortal.hr
  • Početna
  • Magazin
  • Zdravlje
  • Hrana
  • Putovanja
Obavijesti Prikaži više
Font ResizerAa
DalmacijaPortal.hrDalmacijaPortal.hr
Font ResizerAa
  • Početna
  • Magazin
  • Zdravlje
  • Hrana
  • Putovanja

Popularno

Gdje uživati u Dalmaciji? Donosimo 9 manje poznatih plaža

Gdje uživati u Dalmaciji? Donosimo 9 manje poznatih plaža

17 minuta čitanja
Kako se riješiti smrdljivog martina? Top 9 savjeta

Kako se riješiti smrdljivog martina? Top 9 savjeta

20 minuta čitanja
Kako ukiseliti masline? 9 savjeta za savršen okus Dalmacije

Kako ukiseliti masline? 9 savjeta za savršen okus Dalmacije

19 minuta čitanja

Pratite nas na Fejsu

18kFollowersLike
Copyright 2024 © Filip Media d.o.o. Sva prava pridržana.
Hrana i piće

3 razloga zbog kojih je rajčica kraljica svakog obroka

M. J.
Ažurirano: 25 ožujka, 2024 10:51 pm
Autor: M. J.
Podijeli
Foto: Pixabay
Podijeli

Rajčica je veoma zdravo voće koje se kroz cijelu godinu može nalaziti na našim stolovima. Od svježe izrezane kao prilog ili kao sastojak salate, preko umaka za razne vrste tjestenina, pa sve do smoothie sokova i koktela, upotreba rajčice je raznovrsna.

Ovaj zahvalni plod sa svakim novim istraživanjem dokazuje koliko je koristan ljudskom organizmu, a mi vam donosimo tri razloga zašto bi ste je trebali uvrsititi u prehranu.

Prepuna je antioksidansima

Rajčica sadrži obilje biljnih spojeva koje se u prirodi nalaze u voću i povrću, a puni su antioksidansima koji čiste naše tijelo. Jedan od njih je likopen, koji ujedno rajčici daje crvenu boju, a najviše antioksidansa se nalazi upravo u kori, odnosno koži rajčice. Karotenoid je također jedan od spojeva koji se nalazi u rajčici, a štiti našu kožu od sunca i štetnih UV zračenja.

Rane i ožiljci zarastaju brže

Rajčice su prepune vitamina C koji stimulira kolagen iz ljudske kože, pa vaše posjekotine i rane brže zarastaju, EatThis.

Lakša razgradnja željeza

Osim što sadržava kalij u sebi, rajčica pomaže i kod razgradnje ostalih željeza, odnosno pomaže organizmu da brže apsorbira željeza koja unesemo kroz druge oblike hrane. Na taj način kisik dolazi brže do mišića i organa kroz cijelo tijelo.

OznakehranaMagazinzdravlje
Podijeli ovaj članak
Facebook Twitter Kopiraj poveznicu Isprintaj

Pogledajte i ovo

Hrana i pićeZdravlje

Namirnice koje pridonose zdravlju mozga

1 minuta čitanja
Recepti za božićne kolače: 8 najukusnijih delicija
Hrana i piće

Recepti za božićne kolače: 6 najukusnijih delicija

18 minuta čitanja
Hrana i piće

Jeste li znali? U smokvama se nalazi osa

1 minuta čitanja
Pačja jaja: 18 zdravstvenih prednosti
Hrana i piće

Pačja jaja: 18 zdravstvenih prednosti

13 minuta čitanja
Kako se jedu kozice?
Hrana i piće

Kako se jedu kozice?

11 minuta čitanja
Hrana i pićeZdravlje

Zdrave namirnice koje su za zdravlje štetnije od slatkiša

1 minuta čitanja
DalmacijaPortal.hrDalmacijaPortal.hr
Pratite nas
Copyright 2024 © Sva prava pridržana.
  • Uvjeti korištenja
  • Pravila privatnosti
  • Kontakt
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?