DalmacijaPortal.hrDalmacijaPortal.hr
  • Početna
  • Magazin
  • Zdravlje
  • Hrana
  • Putovanja
Obavijesti Prikaži više
Font ResizerAa
DalmacijaPortal.hrDalmacijaPortal.hr
Font ResizerAa
  • Početna
  • Magazin
  • Zdravlje
  • Hrana
  • Putovanja

Popularno

Kako napraviti savršen rižoto? Donosimo 7 trikova

Kako napraviti savršen rižoto? Donosimo 7 trikova

8 minuta čitanja
Kako da povrće ostane svježe? Donosimo efektivnih 7 savjeta

Kako da povrće ostane svježe? Donosimo efektivnih 7 savjeta

8 minuta čitanja
Kako ispeći savršen soparnik? Evo 7 tradicionalnih koraka

Kako ispeći savršen soparnik? Evo 7 tradicionalnih koraka

8 minuta čitanja

Pratite nas na Fejsu

18kFollowersLike
Copyright 2024 © Filip Media d.o.o. Sva prava pridržana.
Hrana i piće

3 razloga zbog kojih je rajčica kraljica svakog obroka

M. J.
Ažurirano: 25 ožujka, 2024 10:51 pm
Autor: M. J.
Podijeli
Foto: Pixabay
Podijeli

Rajčica je veoma zdravo voće koje se kroz cijelu godinu može nalaziti na našim stolovima. Od svježe izrezane kao prilog ili kao sastojak salate, preko umaka za razne vrste tjestenina, pa sve do smoothie sokova i koktela, upotreba rajčice je raznovrsna.

Ovaj zahvalni plod sa svakim novim istraživanjem dokazuje koliko je koristan ljudskom organizmu, a mi vam donosimo tri razloga zašto bi ste je trebali uvrsititi u prehranu.

Prepuna je antioksidansima

Rajčica sadrži obilje biljnih spojeva koje se u prirodi nalaze u voću i povrću, a puni su antioksidansima koji čiste naše tijelo. Jedan od njih je likopen, koji ujedno rajčici daje crvenu boju, a najviše antioksidansa se nalazi upravo u kori, odnosno koži rajčice. Karotenoid je također jedan od spojeva koji se nalazi u rajčici, a štiti našu kožu od sunca i štetnih UV zračenja.

Rane i ožiljci zarastaju brže

Rajčice su prepune vitamina C koji stimulira kolagen iz ljudske kože, pa vaše posjekotine i rane brže zarastaju, EatThis.

Lakša razgradnja željeza

Osim što sadržava kalij u sebi, rajčica pomaže i kod razgradnje ostalih željeza, odnosno pomaže organizmu da brže apsorbira željeza koja unesemo kroz druge oblike hrane. Na taj način kisik dolazi brže do mišića i organa kroz cijelo tijelo.

OznakehranaMagazinzdravlje
Podijeli ovaj članak
Facebook Twitter Kopiraj poveznicu Isprintaj

Pogledajte i ovo

8 razloga zašto treba jesti dinju što češće
Hrana i piće

8 razloga zašto treba jesti dinju što češće

10 minuta čitanja
Recepti za pogačice: Najboljih 8 varijanti
Hrana i piće

Recepti za pogačice: 8 najboljih varijanti

14 minuta čitanja
Dalmatinska jela: Kako pripremiti ovih 8 top recepata?
Hrana i piće

Dalmatinska jela: Kako pripremiti ovih 8 top recepata?

32 minuta čitanja
Recepti za fritezu na vrući zrak: Top 6 zdravih jela
Hrana i piće

Recepti za fritezu na vrući zrak: Top 6 zdravih jela

20 minuta čitanja
Ideje za brzi ručak: 9 recepata koji štede vrijeme i živce
Hrana i piće

Ideje za brzi ručak: 9 recepata koji štede vrijeme i živce

22 minuta čitanja
Kako pripremiti dalmatinsku peku? Evo 7 korisnih savjeta
Hrana i piće

Kako pripremiti dalmatinsku peku? Evo 7 korisnih savjeta

8 minuta čitanja
DalmacijaPortal.hrDalmacijaPortal.hr
Pratite nas
Copyright 2024 © Sva prava pridržana.
  • Uvjeti korištenja
  • Pravila privatnosti
  • Kontakt
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?