Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Događanja

STup!2021 – međunarodno studentsko startup natjecanje

U skladu sa svojim temeljnim postulatima – poticanju poduzetničke svijesti i vještina kod mladih, Studentski poduzetnički inkubator pri Ekonomskom fakultetu u Splitu organizira drugo izdanje međunarodnog studentskog startup natjecanja pod nazivom STup!2021, uz potporu Grada Splita, Sveučilišta u Splitu, alijanse Europskog sveučilišta mora (Sea-EU) te organizacije WorldChicago.

Iako je prošle godine COVID-19 spriječio održavanje natjecanja, ove godine natjecanje se održava 18. i 19 lipnja u hibridnom izdanju. Samo natjecanje održat će se kombinirajući nastup uživo na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Splitu i online sudjelovanje preko Zoom platforme. Broj sudionika uživo ponajprije će ovisiti o epidemiološkoj situaciji i preporukama. 

Kao što i sam naziv natjecanja govori, kroz natjecanje se u prvi plan gura ono bitno – Studenti, Startupi te Split kao mjesto događaja. Bitno je naglasiti da je riječ o natjecanju koje organiziraju studenti za studente, u želji za međusobnom potporom u realizaciji poduzetničkog poduhvata.

Kroz manifestaciju se želi natjecateljima i posjetiteljima omogućiti međusobno povezivanje, unapređenje poduzetničke kulture među studentima, te razmjenu ideja i iskustava na međunarodnoj razini. U dva dana, koliko će trajati ovogodišnja manifestacija, grad Split će biti pozornica inovacija, novih tehnologija i ideja, kojima će sveučilišni projekti pokušati osigurati pažnju renomiranih stručnjaka, potencijalnih klijenata i investitora.

Posljednjih godina Split sigurnim koracima gradi sliku grada koji ne asocira samo na turizam, već sveobuhvatan prosperitet. Uz razvoj se nameću i inovacije, a uz inovacije se nerijetko veže i mladenačka mašta, ambicija i odvažnost ka koraku u bolje sutra. Upravo taj korak u bolje sutra, sveučilišni startup-ovi iz raznih dijelova svijeta tražiti će „Ispod sunca zlatnoga“. Glavni cilj događaja jest pružiti podršku studentskim startupovima i dati priliku mladim poduzetnicima da predstave svoj rad na globalnoj startup sceni.

STup! konferencija će okupiti lokalne i međunarodne IT startupove, poduzetnike, predstavnike inkubatora, akceleratora i poduzeća te investitora, pa će se tako, osim natjecatelja, predstaviti i investitori i akceleratori s programima namijenjenim mladim inovatorima i startupima.Ovogodišnji program manifestacije, kao i prijave, možete pronaći na službenoj web stranici www.stup.efst.hr, a sve aktivnosti možete pratiti i putem društvenih mreža Studentskog poduzetničkog inkubatora.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vas zanimati

Njuz

Od srijede, 10.08.2022. g; u sklopu projekta e-Ticketing, prelazi se na novi tarifni i naplatni sustav u javnom prijevozu na svim linijama Promet d.o.o....

Događanja

Na današnji dan, 5. kolovoza davne 1995. godine u 9 sati i 43 minute na kninskoj tvrđavi ponosno je zavijorila hrvatska zastava, pa se...

Splitsko-dalmatinska

U velikoj vijećnici Gradske uprave jutros je obavljen čin primopredaje izvršnih ovlasti čime su i službeno na dužnost stupili gradonačelnik Ivica Puljak i njegovi...

Njuz

Strane policijske službenike koji tijekom ljetne sezone na gradskim ulicama rade zajedno sa hrvatskim kolegama obišla je danas povjerenica Vlade RH za Grad Split...