Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Zadarska

Steve Dainton, glavni operativac ITTF-a posjetio Višnjik i Zadar

Foto: Grad Zadar

subotu, 28. svibnja 2022. u Športskom centru Višnjik gost je bio Steve Dainton, glavni operativac Međunarodne svjetske stolnoteniske federacije (ITTF) koji je Zadar pohodio sa Zoranom Primorcem, članom Izvršnoga odbora ITTF-a, proslavljenim hrvatskim višestrukim stolnoteniskim olimpijcem i rođenim Zadraninom.

Domaćini Daintonu i Primorcu bili su Branko Dukić, gradonačelnik, Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik, Ivo Ćuković, predsjednik STK-a Donat, Davor Karlović, trener i Tomislav Zubčić, igrač STK-a Donat.

– Uvijek je lijepo doći u rodni grad, tamo gdje je čovjek ponikao. Gospodin Dainton glavni je operativac u ITTF-u i svrha ovoga njegova posjeta i boravka u Zadru jest da se uvjeri u visoku kvalitetu sportske infrastrukture, te u ljepote i potencijal Zadra, jer razgovaramo o mogućnosti da jedan od velikih ITTF-ovih turnira svjetske klase bude ovdje, u Dvorani Krešimira Ćosića. Uvjeti su izvrsni, a predstoje nam razgovori i sve ostalo što je nužno da bismo postigli i potvrdili dogovor. Zahvaljujem iskreno gradonačelniku Branku Dukiću i ostalima koji su nas dočekali i upoznali sa svim pojedinostima – kazao je, uz ostalo, Zoran Primorac.

Steve Dainton u kratkom obraćanju novinarima potvrdio je da je posjet Zadru prvi korak prema izglednom dogovoru, dakako uz prethodno utvrđivanje svih pojedinosti koje su nužne da bi i Zadar, to jest ŠC Višnjik, bili u svjetskom kalendaru najvećih ITTF-ovih turnira.

Branko Dukić, gradonačelnik, podsjetio je da je Zadar već etablitrani domaćin niza velikih međunarodnih sportskih događanja na Višnjiku, te izrazio čvrstu potporu “svim takvim događanjima koju potiču razvoj sportskoga turizma u Zadru, te još veću vidljivost grada Zadra”.

– I ovom projektu dat ćemo potporu kao i svakom drugom takve naravi – zaključio je Branko Dukić.

U ime STK-a Donat Ivo Ćuković kazao je kako je inicijativa za organizaciju ITTF-ova turnira u Zadru rođena prije krize povezane s koronom, da ju je potaknuo Zoran Primorac, a da je ovaj posjet značajan jer je omogućio izravni razgovor s gospodinom Daintonom. Klub je, kaže Ćuković, zahvaln svima koji sudjeluju u ovoj incijativi i izražava iskrenu vjeru da će dogovor biti postignut i da će time i zadarski stolni tenis dobiti snažan vjetar u jedra.

Na koncu, Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik, kazao je:
– Velika nam je čast što smo domaćin gospodinu Steveu Daintonu. Podsjetio bih da u osobama Zorana Primorca, braće Marija i Lea Amižića i drugima, Zadar ima jak stolnoteniski lobi, a dakako da bi domaćinstvo jednom od ITTF-ovih turnira donijelo višeslojnu korist i gradu Zadru i zadarskom sportsku i ŠC-u Višnjik, dakako i ovdašnjem sportskom turizmu. Dodao bih i da u surječju podizanja nove infrastrukture u sklopu ŠC-a Višnjik očekujemo usvajanje izmjena i dopuna Urbanističkoga plana uređenja učijem je sklopu predviđena i nova dvorana za stolni tenis.

U pratnji svojih domaćina Steve Dainton i Zoran Primorac potom su razgledali Dvoranu Krešimira Ćosića, a kad je riječ o zadarskom ITTF-ovu turniru izgledno je da bi on mogao u svjetski kalendar biti upisan od 2023. godine.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vas zanimati

Zadarska

U utorak, 14. lipnja 22. s početkom u 19.30 sati  na Pozdravu Suncu i ove godine u Zadru obilježava se Međunarodni dan joge. Indijsko...

Sport

Zadar i Cibona uzeli su po jednu utakmicu u gostima te su tako nakon četiri odigrane utakmice finala HT Premijer lige izjednačeni rezultatom 2:2 u seriji koja se igra...

Događanja

Danas, 8. lipnja 2022. od 19.00 do 21.00 sati na Poljani Pape Ivana Pavla II.,  Zadar je i ove godine domaćin Međunarodnom plesnom festivalu  pod nazivom „Adriatic Zadar Open...

Sport

U Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku od 22. do 26. lipnja 2022. održat će se 17. Europsko prvenstvo u mažoret sportu. Temeljem izvrsne suradnje...