Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Njuz

Solin: U Sv. Kaju položen kamen temeljac za 17 stanova koji su namijenjeni mladim obiteljima

Foto: Grad Solin

Gradonačelnik Dalibor Ninčević, direktor APN-a Dragan Hristov, predsjednik Gradskog vijeća Ivan Andabak i dožupan Ante Šošić položili su kamen temeljac za stambeno – poslovnu građevinu u Sv. Kaju kojeg je blagoslovio don Nikola Bodrožić.

Ovom svečanom trenutku nazočila je i pomoćnica direktora APN-a Josipa Tokić, zamjenik gradonačelnika Ivica Rakušić, pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i upravljanje prostorom Sanja Samardžija, pročelnik Upravnog odjela za opće i pravne poslove Ante Ljubičić, pročelnik Upravnog odjela za javne djelatnosti Darko Bilandžić te predstavnici izvođača radova i nadzornog inženjera.

 “Kako bi se ovaj projekt u potpunosti realizirao, Grad Solin je osigurao zemljište, izradio projektnu dokumentaciju, ishodio dozvole, preuzeo na sebe komunalno opremiti ovu lokaciju, a da bi mogao potpisati ugovor s odabranim izvođačem radova morao je intervenirati i osigurati dodatnih milijun i šesto tisuća kuna u svom Proračunu”, istaknuo je ovom prigodom gradonačelnik Ninčević.

Podsjetio je kako će se, zbog proteka vremena i niza otegotnih okolnosti koje su pratile realizaciju ovog projekta pojedine obitelji koje su od 2016. bile na utvrđenoj listi prioriteta, morati prijaviti na ponovljeni natječaj jer su protekli svi zakonom dopušteni rokovi važenja liste, objavljeno je na službenoj stranici grada Solina.

“Uz najbolju volju i trud mi kao grad nismo imali mogućnosti dodatno utjecati na produženje roka važenja liste prioriteta. Shodno tome, pristupili smo izmjeni pravilnika koji će još snažnije u bodovanju dati prioritet mladim obiteljima”, rekao je gradonačelnik te se zahvalio svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog važnog projekta.

Zahvalama se pridružio i direktor APN-a g. Hristov te je izjavio: “Ukupna investicija za 17 stambenih jedinica s pripadajućim zemljištima i garažnim mjestima i jednim poslovnim prostorom za potrebe građana je 14.850.000 kuna od čega su poticajna sredstva Republike Hrvatske viša od 3,5 milijuna kuna. Rok za izgradnju je 400 dana, a prodajna cijena je 1350 €/m2”. Napomenuo je kako je APN u Splitsko-dalmatinskoj županiji dosad izgradio 1 188 stanova u 7 jedinica lokalne samouprave i kako je Solin sa 17 novih stanova treći po redu u županiji. 

Dožupan Ante Šošić naglasio je kako je poticana stanogradnja dio demografskih mjera koje provodi Republika Hrvatska, a posebno se osvrnuo na pozitivan primjer Grada Solina u kojeg se posljednjih godina doseljava sve veći broj mladih obitelji.

Povodom svečanog trenutka predsjednik Gradskog vijeća Ivan Andabak je izjavio: “Najbitnije je što će 17 obitelji dobiti adekvatan smještaj na jednoj predivnoj lokaciji, a na nama je odgovornost da osim stambenih osiguramo i infrastrukturne potrebe, od vrtićkih mjesta, igrališta… Koliko god ovo super zvučalo, nosi određenu odgovornost i zbog toga je bitna komplementarnost politike, odnosno bez obzira na političke pozicije ili stranke u ovim stvarima moramo misliti i djelovati na isti način kako bi zadovoljili sve potrebe mladih obitelji.”

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vas zanimati

Njuz

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga Policijske uprave splitsko-dalmatinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad  38-godišnjim muškarcem, hrvatskim državljaninom. Policijski službenici su kod njega pronašli i...

Dubrovačko-neretvanska

S današnjim danom započet će radovi na izgradnji i uređenju nogostupa na državnoj cesti na Nuncijati, što je preduvjet za označavanje pješačkog prijelaza te...

Događanja

Svečanom akademijom u Hrvatskom pomorskom muzeju sinoć je u organizaciji Hrvatske bratovštine „Bokeljske mornarice 809“ Split  započelo obilježavanje 150. obljetnice proslave blagdana sv. Tripuna...