Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Događanja

Sajam OPG-a u Benkovcu: “Subota na pijaci”

Osim tradicionalnog sajma koji se održava svakog desetog u mjesecu, Benkovac je obogaćen za još jedan sajam proizvoda i usluga pod nazivom “Subota na pijaci”.

U subotu 6. kolovoza na gradskoj tržnici u Benkovcu u jutarnjim satima (od 8 do 10 sati), održat će se šesta po redu „Subota na pijaci“ gdje će posjetitelji moći kupiti proizvode lokalnih OPG-ova. Osim meda, rešta češnjaka i kapule, sira te drugih domaćih proizvoda, ovaj sajam u svoju ponudu uključuje i druge raznovrsne proizvode poput stakla, keramike i sličnih rukotvorina proizvedenih u kućnoj radinosti.

Sajam koji se održava jednom mjesečno od ožujka 2022. godine, organizira komunalno poduzeće „Benković“ uz potporu Grada Benkovca, Turistička zajednica „Ravni kotar“ i Udruženje obrtnika Benkovac. Cilj sajma je poticanje lokalnih OPG-ova i malih proizvođača poljoprivrednih proizvoda na predstavljanje svojih proizvoda i usluga kako bi se poboljšala postojeća ponuda. Na ovaj se način također želi učiniti gradsku tržnicu mjestom susreta i razmjene iskustava i lokalnih proizvoda sumještana kako bi se na  taj način obogatila ponuda grada Benkovca.

Ovaj događaj je ujedno i društveni događaj gdje se ljudi susreću, razmjenjuju informacije, druže i tako doprinose stvaranju zajednice i širenju dobrog raspoloženja, napominju iz Grada Benkovca. U dosadašnjih pet događaja sudjelovalo je ukupno 22 sudionika. Među njima se ubraja 11 OPG-ova, 4 obrta, 1 kućna radinost, 2 udruge i 4 hobija.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vas zanimati

Događanja

Info radionica projekta SuDjeluj – poticanje socijalne inkluzije kroz sport za osobe starije od 54 godine održat će se od 17 sati u petak,...