Turistička zajednica grada Dubrovnika i ove godine organizira osmi po redu Good Food Festival, gastronomsko događanje za sve ljubitelje dobre hrane, koji će se održati od 7. do 10. listopada 2021., u skladu s propisanim mjerama zbog epidemiološke situacije.
Ovogodišnji program uključivat će tradicionalni Tjedan restorana s festivalskim menijima, vinokušnje, slatku festivalsku ponudu, gastro ture, kulinarske radionice u Deši, pivske večeri uz dobar street food u Dubrovačkoj pivovari, razne tematske večere I drugo.
Detaljan program pogledajte OVDJE.
Tijekom cijelog festivalskog tjedna, od 4. do 10. listopada, održavat će se Tjedan restorana, slatka ponuda, vinokušnje i gastro ture. Vrijedni kuhari nešto više od tridesetak dubrovačkih restorana posebno su za Good Food Festival kreirali festivalske menije po promotivnim cijenama, a moći će se kušati tijekom cijelog Festivalskog tjedna. Iskoristite ovu sjajnu priliku i posjetite restorane u kojima do sad niste bili, dopustite da vam dubrovački ugostitelji pokažu koliko su jela iz njihove ponude ukusna, kreativna i primamljiva.
Restorani koji sudjeluju su: Restoran Arsenal (Gradska kavana), Restoran Banje Beach – Bistro 49 – Restoran Blidinje – Cantina Mexicana Chihuahua – Konoba Dalmatino – Pivnica Dubrava – Restoran Gusta me – Bistro Izvor – Kavana Lazareti – Hotel Kazbek – Hotel Lero (Piano bar – Restoran) – Taverna Loggia – Restoran Lucin kantun – Restoran Maskeron – Restoran Mimoza – Hotel More (Restoran More) – Restoran Orka – Restoran Orsan – Restoran Pantarul – Bistro pizzeria Prova – Hotel Pucić Palace – Restoran Rhea Silvia (grad i Lapad) – Hotel Rixos Premium (Umi Teppanyaki) – Royal Hotels & Resorts Restoran Zoe i Restoran Castile – Restoran Sebastian – Sunset Beach Dubrovnik – Restoran Taj Mahal, Hotel Lero – Restoran Taj Mahal, Stari grad – Bistro Tavulin – Konoba Vita Bella.
Slatku festivalsku ponudu nude Slastičarna Gianni, Hotel Lero Piano bar, Pool & Loby Bar hotela Lapad i Libertas Terrace & Lobby Bar. Odaberite zanimljivu gastro turu koja će vas kroz šetnju Gradom upoznati sa specijalitetima dubrovačke kuhinje ili u vinokušnji vinarije Bakus i Škar.
Svakako nemojte propustiti radionice Udruge Deša na kojoj će se pripremati slasni kolač Budim, a koju će voditi Nina Smokvina, radionicu “Rogač na kvadrat” magistrice nutricionizma, Mirne Sarić te izradu tradicionalne korčulanske slastice Cukarin,koju će prezentirati Fani Knego Pjević.
Na Dešinim radionicama imate priliku uživati i u pripremanju koktela s Dešinim džemom od ljute naranče, a sve uz vodstvo vrhunskih koktel majstora Lea Bautovića Ivane Vinković i Maria Saulana. Osim Dešinih radionica, održat će se i radionica za sve ljubitelje vina, “Uvod u svijet vina” koji će voditi sommelier Ksenija Matić u Taverni Loggia, a uz vodstvo Anamarije Bezek u TUP-u, imat ćete priliku izraditi keramičke kalupe za kontonjatu.
Osim radionica, moći ćete uživati i u tematskim večerima, American Way restorana Urban & Veggie uz zvuk starih gramofonskih ploča , u restoranu Orsan gdje će se održati „Ribarska večera”, na kojoj će se pripremati jela s lokalno uzgojenim namirnicama proizvođača iz dubrovačkih Gornjih sela te u Sunset Beach Dubrovnik uživati u roštilju sa OFYR-a. Ovogodišnji tematski objed održat će se u Konobi Veranda, gdje ćete moći uživati u prezentaciji i tematskom objedu “Istarsko zlato – Tartuf”.
I ovogodišnji program Good Food Festivala obogatit će svojom ponudom vlasnik BarBaQ branda, Mojmir Žuvela, koji će u Food truck-u pripremati raznovrsne mesne specijalitete u Dubrovačkoj pivovari uz živu glazbu, a ne propustite ni Oli’s Food Factory na četiri kotača koji će prva dva dana festivala nuditi street food specijalitete na šetnici u Uvali Lapad, a za vikend će ga ugostiti ”TUP dvorište” , gdje će pripremati najbolje od kubanske kuhinje.