Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Događanja

Počinje viteški turnir Dani vitezova vranskih

Dani vitezova vranskih, viteški turnir koja se svako ljeto održava u mjestu Vrana, povijesni je spektakl koji predstavlja najveću manifestaciju povijesne tematike na Jadranu. Viteški turnir koji unosi život u davna vremena ovog kraja traje od petka 12. kolovoza do nedjelje 14. kolovoza.

Atraktivne noćne bitke, slikovita srednjovjekovna nošnja, trbušne plesačice, autentično opremljeni vitezovi, streličari ili konjaničke predstave samo su neke od atrakcija koje će posjetitelji moći doživjeti u ovoj jedinstvenoj manifestaciji. Pored toga, Dani vitezova vranskih nude i rekonstrukciju srednjovjekovne kuhinje.

U petak i subotu u mjestu Vrana će se održati konjički spektakl, vatreni show i noćna bitka. U neposrednoj blizini Maškovića Hana, najzapadnije građevine turske arhitekture iz 17. st., ovaj povijesni spektakl omogućuje oživljavanje vremena povijesnih bitki, turskih najezdi i autentično rekonstruiranog srednjovjekovnog duha.

U nedjelju 14. kolovoza u Pakoštanima će se održati Pomorska noćna bitka na moru. U ovom će spektaklu sudjelovati drveno brodovlje uz brojne specijalne efekte poput vatrenih replika srednjovjekovnih topova, kubura, baklji, vatrometa i slično.

Manifestacija ima međunarodni karakter gdje uz velik broj domaćih viteških skupina sudjeluju i gosti iz Slovenije, Mađarske, Slovačke i Češke. Očekuje se sveukupno oko 300 sudionika manifestacije, te dolazak najmanje 15.000 posjetitelja.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vas zanimati