Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Zanimljivosti

Petrčko lito uz poznatu zadarsku grupu Vista

Foto: Grupa Vista Zadar

Večeras u 21 sati na Petrčkom litu koje je i dalje aktualno u drugoj polovici kolovoza nastupa poznata zadarska grupa Vista. Ovo ljeto smo već imali priliku čuti nastupe Daleke Obale ili Marka Škugora koji su obogaćivali svojim koncertima novu rivu u Petrčanima.

Grupa Vista osnovana je 2014. godine. Njezini su članovi već tada bili afirmiranih glazbenici, a u proteklih je osam godina svirala na brojnim pozornicama diljem Zadarske županije, koje uključuju ljetne fešte, novogodišnje proslave ili svadbe. Glavni dio repertoara čini domaća pop glazba u kombinaciji sa stranim evergreenima. Ipak grupa Vista vrlo rado pjeva i rock, funk kao i druge glazbene pravce ukoliko publika to traži. Često tako njihovi koncerti koji započnu u dalmatinskom melosu završe u rock melodijama sedamdesetih godina.

Ovog ljeta članovi benda nastupali su na brojnim lokalnim turističkim i mjesnim feštama, pa će i ovaj petrčanski koncert zasigurno biti popraćen vrhunskom glazbom i dobrom atmosferom. Na koncertu u Petrčanima koje vrvi stranim gostima, međunarodni set će biti jedan od istaknutijih. No zasigurno će gosti iz Slovenije ili Bosne i Hercegovine na svom ljetovanju željeti čuti i pokoju domaću pjesmu legendi dalmatinske glazbe, počevši od Olivera Dragojevića nadalje. Koncert organizira Turistička zajednica grada Zadra.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vas zanimati

Zadarska

U utorak, 2. kolovoza u 18 sati u Petrčanima se dogodila prometna nesreća. 71-godišnji vozač automobila zadarskih registarskih oznaka, vozio je pod utjecajem alkohola...

Njuz

Prijedlog zaključka o prihvaćanju daljnje dodjele dodatnih sredstava preko raspoložive alokacije za projekte vodno – komunalnog sektora odobrenih u okviru Operativnog programa – Konkurentnost...