Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Događanja

Petak, drugi dan Good Food Festivala

Drugi dan Good Food Festivala, petak, 8. listopada, započinje vrhunskim doručkom s domaćim proizvodima OPG-ova iz dubrovačke okolice, u Kavani Lazareti, od 8 do 12 sati, po cijeni od 50 Kuna.

Na drugoj kulinarskoj radionici Udruge Deša, u petak, 8. listopada, u 10 sati, predstavit će se rogač kao zanimljiva namirnica. Rogač kao autohtona sorta mediteranskog kraja zajedno s mjendulima, mirodijama i agrumima bit će dominantan okus biskvitu i mousse kremi koju ćemo izrađivati. Zašto rogač upotrijebiti u prehrani, kako mu maskirati ili intenzivirati okus u hrani te kako ga zamijeniti i ukomponirati s kakaom saznajte na radionici. Radionicu će voditi magistra nutricionizma Mirna Sarić sa završenom kulinarskom školom „Gastronomicom” u Francuskoj. Ulaz je slobodan uz obveznu prethodnu rezervaciju na tel: +38520420145 te e-mail: [email protected]

U okviru Good Food Festivala, u petak, 8. listopada, na šetnici u Uvali Lapad, Oli’s Food Factory na četiri kotača nudit će ljubiteljima dobrog zalogaja slasne street food specijalitete.

I u petak, 8. listopada, od 12 do 24 sata, u Dubrovačkoj pivovari gostuje vlasnik BarBaQ branda, Mojmir Žuvela, koji će u Food truck-u pripremati raznovrsne mesne specijalitete koristeći smoker – zatvoreni roštilj u kojemu se jako sporo peku veći komadi mesa. Od 20 sati uz craft pivo i mesne specijalitete, dobre zabave zasigurno neće nedostajati uz živu glazbu popularnog dubrovačkog benda Valetudo.
Osim kulinarskih radionica, održat će se i radionica za sve ljubitelje vina, pod nazivom “Uvod u svijet vina” koju će voditi sommelier Ksenija Matić u Taverni Loggia, u petak, 8. listopada, u 16:30 sati.

Radionica “Uvod u svijet vina” namijenjena je svim ljubiteljima vina. Osmišljena je na način da se uz kušanje raznih stilova vina polaznici upoznaju s najvažnijim karakteristikama pojedinog stila i osnovama proizvodnje. Na radionici se kušaju hrvatska vina: pjenušac, mirna suha vina (bijela, rosé, crvena) i slatko vino te se upoznavaju autohtone i internacionalne sorte uz korisne savjete poput pravilnog kušanja vina, idealne temperature posluživanja. posluživanja, sljubljivanja s hranom i još mnogo zanimljivosti. Prijave su obavezne na mail [email protected] , kotizacija za sudjelovanje je 100 kn, a kuša se 7 vina.

Izvor fotografije:

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Zanimljivosti

Prethodnih dana na društvenim mrežama se proširila vijest da ako se javite na ovaj broj, vrlo je vjerojatno da ćete ostati bez novca. Brojni...

Događanja

Pogoditi dobitne brojeve lutrije san je svakog igrača Eurojackpota. Budući da se lutrija u potpunosti temelji na sreći, nije tako lako napraviti pravi izbor....

Njuz

Ryanair, najveća europska zrakoplovna kompanija, 01. srpnja je proslavila ponovno otvaranje baze u Zadru. S dva bazna zrakoplova, 78 tjednih letova prema 37 odredišta,...

Intervju

Napravili smo veliki intervju s legendom hrvatske košarkaške reprezentacije, Rokom Lenijem Ukićem