DalmacijaPortal.hrDalmacijaPortal.hr
  • Početna
  • Magazin
  • Zdravlje
  • Hrana
  • Putovanja
Obavijesti Prikaži više
Font ResizerAa
DalmacijaPortal.hrDalmacijaPortal.hr
Font ResizerAa
  • Početna
  • Magazin
  • Zdravlje
  • Hrana
  • Putovanja

Popularno

Gdje uživati u Dalmaciji? Donosimo 9 manje poznatih plaža

Gdje uživati u Dalmaciji? Donosimo 9 manje poznatih plaža

17 minuta čitanja
Kako ukiseliti masline? 9 savjeta za savršen okus Dalmacije

Kako ukiseliti masline? 9 savjeta za savršen okus Dalmacije

19 minuta čitanja

Pratite nas na Fejsu

18kFollowersLike
Copyright 2024 © Filip Media d.o.o. Sva prava pridržana.
Arhiva

Petak, drugi dan Good Food Festivala

M. P.
Ažurirano: 11 listopada, 2021 2:51 pm
Autor: M. P.
Podijeli
Podijeli

Drugi dan Good Food Festivala, petak, 8. listopada, započinje vrhunskim doručkom s domaćim proizvodima OPG-ova iz dubrovačke okolice, u Kavani Lazareti, od 8 do 12 sati, po cijeni od 50 Kuna.

Na drugoj kulinarskoj radionici Udruge Deša, u petak, 8. listopada, u 10 sati, predstavit će se rogač kao zanimljiva namirnica. Rogač kao autohtona sorta mediteranskog kraja zajedno s mjendulima, mirodijama i agrumima bit će dominantan okus biskvitu i mousse kremi koju ćemo izrađivati. Zašto rogač upotrijebiti u prehrani, kako mu maskirati ili intenzivirati okus u hrani te kako ga zamijeniti i ukomponirati s kakaom saznajte na radionici. Radionicu će voditi magistra nutricionizma Mirna Sarić sa završenom kulinarskom školom „Gastronomicom” u Francuskoj. Ulaz je slobodan uz obveznu prethodnu rezervaciju na tel: +38520420145 te e-mail: [email protected]

U okviru Good Food Festivala, u petak, 8. listopada, na šetnici u Uvali Lapad, Oli’s Food Factory na četiri kotača nudit će ljubiteljima dobrog zalogaja slasne street food specijalitete.

I u petak, 8. listopada, od 12 do 24 sata, u Dubrovačkoj pivovari gostuje vlasnik BarBaQ branda, Mojmir Žuvela, koji će u Food truck-u pripremati raznovrsne mesne specijalitete koristeći smoker – zatvoreni roštilj u kojemu se jako sporo peku veći komadi mesa. Od 20 sati uz craft pivo i mesne specijalitete, dobre zabave zasigurno neće nedostajati uz živu glazbu popularnog dubrovačkog benda Valetudo.
Osim kulinarskih radionica, održat će se i radionica za sve ljubitelje vina, pod nazivom “Uvod u svijet vina” koju će voditi sommelier Ksenija Matić u Taverni Loggia, u petak, 8. listopada, u 16:30 sati.

Radionica “Uvod u svijet vina” namijenjena je svim ljubiteljima vina. Osmišljena je na način da se uz kušanje raznih stilova vina polaznici upoznaju s najvažnijim karakteristikama pojedinog stila i osnovama proizvodnje. Na radionici se kušaju hrvatska vina: pjenušac, mirna suha vina (bijela, rosé, crvena) i slatko vino te se upoznavaju autohtone i internacionalne sorte uz korisne savjete poput pravilnog kušanja vina, idealne temperature posluživanja. posluživanja, sljubljivanja s hranom i još mnogo zanimljivosti. Prijave su obavezne na mail [email protected] , kotizacija za sudjelovanje je 100 kn, a kuša se 7 vina.

OznakeDubrovnikfestivalGood Food Festivalhranaturizam
Podijeli ovaj članak
Facebook Twitter Kopiraj poveznicu Isprintaj

Pogledajte i ovo

Arhiva

Gdje gledati Split – Partizan, prijenos 6. kola ABA lige?

6 minuta čitanja
Inspiracija iz zgrade Policijske uprave dubrovačko-neretvanske: Kreacija od gotovo 15 tisuća kockica!
Arhiva

Inspiracija iz zgrade Policijske uprave dubrovačko-neretvanske: Kreacija od gotovo 15 tisuća kockica!

2 minuta čitanja
Arhiva

Spektakularni Božić ispisao povijest i odveo Zadar do nove pobjede u ABA ligi

8 minuta čitanja
Arhiva

Vaterpolisti Juga izborili plasman u Ligu prvaka

2 minuta čitanja
Filip Krovinović
Arhiva

Krovinović vezan s Hajdukom do 2027.

2 minuta čitanja
Dinamo vs Hajduk
Arhiva

Katastrofalni Hajduk uvjerljivo poražen na Maksimiru

3 minuta čitanja
DalmacijaPortal.hrDalmacijaPortal.hr
Pratite nas
Copyright 2024 © Sva prava pridržana.
  • Uvjeti korištenja
  • Pravila privatnosti
  • Kontakt
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?